Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Kasowanie licznika

deyv1992
 Share

Recommended Posts

Witam właśnie nabyłem nissana z 2021 i mam pytanie jak skasować. Mały licznik od kilometrów. Mam tam opcje factory reset ale nie wiem czy to jest to 

Chyba moja pomyłka bo to pokazuje mi km ile ma samochód a nad tym zasięg jaki mogę zrobić na danym paliwie . Nie liczy od zera w górę. Chyba że nie wiem jeszcze wszystkiego

Guest Andrzej G

Krótkie naciśnięcie tego przycisku przełącza wyświetlane dane dot. przebiegu:

- przebieg ogólny (całkowity)

- A (przebieg chwilowy)

- B (przebieg chwilowy)

Przytrzymanie wciśniętego przycisku na pozycji A, lub B powoduje wyzerowanie wyświetlanych tam danych. Przebiegu ogólnego auta nie wykasujesz.

Nie mogę się powstrzymać, by nie zapytać - instrukcję eksploatacji auta to Ci pies zżarł ? :emot060:

17 hours ago, Andrzej G said:

Nie mogę się powstrzymać, by nie zapytać - instrukcję eksploatacji auta to Ci pies zżarł ? :emot060:

Papierowa powinna być w schowku?

Ma ktoś w wersji cyfrowej? Dealer Nissana twierdził, że nie ma takiej, w 2022 roku?

• 1 year later...

Obecnie wszystkie instrukcje w formacie pdf są na stronie Nissana.

Tak na marginesie, na stronie Nissan są także schematy dla strażaków i można zobaczyć, gdzie są ładunki pirotechniczne w napinaczach, poduszki, wzmocnienia, akumulator li-ion, niebezpieczne amortyzatory gazowe, itd.
Widać, że np. J11 nie miał z tyłu napinaczy, a J12 ma.

Edited by aquariusmax
  • Thanks 1

W dniu 8.03.2024 o 09:59, aquariusmax napisał:

Potwierdzam J12 ma napinacze dla tylnych pasów z wyjątkiem środkowego pasa (standard).

W dniu 8.03.2024 o 09:59, aquariusmax napisał:

Tak na marginesie, na stronie Nissan są także schematy dla strażaków i można zobaczyć, gdzie są ładunki pirotechniczne w napinaczach, poduszki, wzmocnienia, akumulator li-ion, niebezpieczne amortyzatory gazowe, itd.

Tzw. "karta ratownicza". Warto wydrukować i trzymać za osłoną przeciwsłoneczną kierowcy + naklejka na szybie. Plik PDF w załączeniu.

Karta ratownicza Qashqai J12.pdf

• Thanks 1

Tutaj można znaleźć karty ratownicze do wszystkich modeli Nissan-a. Na tej stronie info gdzie można dostać nalepkę na przednią szybę informującą służby, że karta jest w pojeździe.

• Thanks 1
  • Upvote 2