nicu Posted October 25, 2022 Share Posted October 25, 2022 (edited) Witam, nie znalazłem tematu poruszający problem i zapytanie o którym pisze. Mianowicie jakie oznaczenia numeryczne lub kolorystyczne powinna mieć sprężyna do almery 1.5 benzyna 2004 rok sedan wersja tylko z ABS, wspomaganiem i elektrycznymi szybami przód? Aktualnie mam chyba ori sprężyny z kolorami biały i zielony, amortyzatory kayaba excel-g. W sieci w ofertach sprzedaży używanych sprężyn do 1.5 16v wg sprzedawców(95% to stacje demontażu) są biały zielony lub różowy/fioletowy zielony, tak samo w przypadku 1.5 dCi- te same. Wg mnie ktoś się myli, mogę się mylić i ja. Nie wiadomo kto ma rację. Czy może kayaby mają za wysoko przyspawany talerzyk pod sprężynę w amorach i dla tego stoi 1cm wyżej niż fabryka, aktualnie 67,5cm od podłoża do błotnika, koło 185/65/15. Chcę zejść 1-1,5 cm w dół. Edited October 25, 2022 by nicu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts