sylwia83l Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Witam. od kilku dni jestem posiadaczka nissana qasqaia rok prod 2022. w wersji n-coneccta. Mam pytanie do innych właścicieli podobnych modeli - czy działają u Was przednie czujniki parkowania ? Z tego co wiem to gen model je ma ale u mnie podczas podjeżdżają do przeszkody z przodu nie ma żadnej reakcji. - nic nie piszczy ani nie wyświetla się na ekranie. Próbowałam to włączyć w ustawieniach ale nie potrafię. Wybieram się do serwisu ale może wcześniej ktoś coś podpowie. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krakus51 Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Ja mam taką wersję ale z 2018 r. Czujniki oczywiście działają i na ekranie wyświetlają się odległości w postaci kolorów zielony, żółty i czerwony w zależności odległości od obiektu. Sprawdź ustawienia na komputerze pokładowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huling Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 U mnie normalnie działają. Nawet podczas podjeżdżania pod krawężnik pokazuje się obraz z kamery piszczą czujniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_B Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Auto na gwarancji, więc nie ma co kombinować, tylko umówić się na wizytę w ASO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OPM Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Może czujniki są po prostu wyłączone. Są ludzie, których denerwują W tym modelu nie ma oddzielnego przycisku do czujników parkowania, więc trzeba się przeklikać przez menu. Jeśli to za duże wyzwanie to może sąsiad pomoże a jeśli i on zawiedzie to mam chociaż nadzieję, że w ASO za ładny uśmiech zrobią taką pierdołę. Ciężko przypuszczać, żeby czujniki miały awarię bo auto wtedy powinno krzyczeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted March 19, 2023 Share Posted March 19, 2023 (edited) A tylne dzialają? Bo jesli tak to problem z kabelkiem moze jest. Albo faktycznie deaktywowane. W ustawieniach mozna zdecydować Edited March 19, 2023 by JackSet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts