Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Czujniki parkowania przód

sylwia83l
 Share

Recommended Posts

Witam. 
od kilku dni jestem posiadaczka nissana qasqaia rok prod 2022. w wersji n-coneccta. Mam pytanie do innych właścicieli podobnych modeli - czy działają u Was przednie czujniki parkowania ? Z tego co wiem to gen model je ma ale u mnie podczas podjeżdżają do przeszkody z przodu nie ma żadnej reakcji. - nic nie piszczy ani nie wyświetla się na ekranie. Próbowałam to włączyć w ustawieniach ale nie potrafię. Wybieram się do serwisu ale może wcześniej ktoś coś podpowie. Z góry dziękuje za pomoc. 

Ja mam taką wersję ale z 2018 r. Czujniki oczywiście działają i na ekranie wyświetlają się odległości w postaci kolorów zielony, żółty i czerwony w zależności odległości od obiektu. Sprawdź ustawienia na komputerze pokładowym.

U mnie normalnie działają. Nawet podczas podjeżdżania pod krawężnik pokazuje się obraz z kamery piszczą czujniki.

Auto na gwarancji, więc nie ma co kombinować, tylko umówić się na wizytę w ASO.

Może czujniki są po prostu wyłączone. Są ludzie, których denerwują :) W tym modelu nie ma oddzielnego przycisku do czujników parkowania, więc trzeba się przeklikać przez menu. Jeśli to za duże wyzwanie to może sąsiad pomoże a jeśli i on zawiedzie to mam chociaż nadzieję, że w ASO za ładny uśmiech zrobią taką pierdołę. Ciężko przypuszczać, żeby czujniki miały awarię bo auto wtedy powinno krzyczeć.

A tylne dzialają? Bo jesli tak to problem z kabelkiem moze jest.

Albo faktycznie deaktywowane. W ustawieniach mozna zdecydować 

20230319_114946.jpg

Edited by JackSet