legion Posted March 21, 2023 Share Posted March 21, 2023 Cześć Chce zamontować ledber na dachu i szukam opcji poprowadzenia przewodu zasilającego. Czy jest może jakaś nadmiarowa dziura w mocowaniu relingów którą można przepchać przewód do kabiny, jako że auto stoi pod chmurką to wolę nie dziurawić dachu. Wariant drugi to przewód poprowadzony stroną pasażera w uszczelce szyby szczelina jest w sam raz. Jedynej leczy której mi brakuje to jakim klejem mógłbym zakleić przewód tak aby się trzymał a też w razie czego gwarantował że nie uszkodzi uszczelki przedniej szyby i nie odpadnie spektakularnie na autostradzie. Wariant awaryjny to przepuszczenie kabla do tyłu relingiem i wprowadzenie w podsufitkę przez uszczelkę tylnej klapy. Jadnk długość przewodu będzie bardzo duża i wolał bym tego nie robić. Pozdrawiam. R. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin1621 Posted March 22, 2023 Share Posted March 22, 2023 W dachu pod relingami dodatkowych dziur nie ma. możesz zastosowac hermetyczny przepust kablowy chociaż to wiaze się z dziura w dachu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legion Posted March 22, 2023 Author Share Posted March 22, 2023 Tego właśnie chce uniknąć. A ciągnął ktoś kabel pod uszczelka tylnej klapy i tak słupkiem do przodu. Tak samo jak kabel od kamery cofania. Nie chodzi mi o aspekt techniczny czy się da bo ciągnąłem kamerę bardziej interesuje mnie czy jak dodam do przewodu te 8m (Ciągnę z ledbara do klapy i potem podsufitka do maski) to czy kabel nie będzie się grzał lub nie będzie takiego spadku napięcia ze ledbar będzie gorzej świecić. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin1621 Posted March 23, 2023 Share Posted March 23, 2023 23 godziny temu, legion napisał: to czy kabel nie będzie się grzał lub nie będzie takiego spadku napięcia ze ledbar będzie gorzej świecić. ? To czy kabel nie będzie się grzał to zależy od jego przekroju. Bo jeżeli puścisz 10m kabała np. 2x0.25 do takiego ledbara 1000w to będzie się grzać i będzie gorzej świecić. Ale jak dasz 2x 2.5 a nawet cos grubszego to straty będą,ale raczej niewidoczne. (Tylko jak to upchac takiego grubasa.)Na dodatek wlacznik przez jakiś przekaznik 20/30A bezpośrednio z akumulatora dobre zakucia na końcach i nie będzie problemu z grzaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts