Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Filtr Paliwa 1,2 DIG-T HRA2DDT

Art93
 Share

Recommended Posts

Cześć, 
Czy ktoś z obecnych tu wymieniał w Pulsarze 1,2 DIG-T 115 KM filtr paliwa? Próbowałem znaleźć filtr w internecie - nieskutecznie. 
Ceny od 25 do 200 zł, każdy wygląda inaczej. Stąd pytanie czy ten filtr się wymienia i z jaką częstotliwością?
Będę wdzięczny za podesłanie nr OEM lub innych namiarów. 

Filtr jest zintegrowany z pompą. Dożywotka. Jestem niemal na 100% pewny, że żadnego innego filtra nie znajdziesz. No chyba, że coś jeszcze przed wtryskiem przy silniku jest. Ale ja dość sporo spędziłem na grzebaniu w częściach do pulsara i tam filtra takiego nie znalazłem.

Wg ASO filtr dożywotni z "samooczyszczaniem". Część takową mają ale nie mieli jeszcze przypadku wymiany. Też miałem wątpliwości kiedy wymienić.

W dniu 6.04.2023 o 14:43, tomkek1912 napisał:

Filtr jest zintegrowany z pompą. Dożywotka. Jestem niemal na 100% pewny, że żadnego innego filtra nie znajdziesz. No chyba, że coś jeszcze przed wtryskiem przy silniku jest. Ale ja dość sporo spędziłem na grzebaniu w częściach do pulsara i tam filtra takiego nie znalazłem.

W dniu 11.04.2023 o 10:19, ExploRer napisał:

Wg ASO filtr dożywotni z "samooczyszczaniem". Część takową mają ale nie mieli jeszcze przypadku wymiany. Też miałem wątpliwości kiedy wymienić.

Dziękuję za odpowiedzi.

Faktycznie filtr jest zintegrowany z pompą i mieści się w zbiorniku. Żadnego innego filtru paliwa przed wtryskiem nie ma.

Po dwukrotnym przejrzeniu internetu znalazłem tę część zamienną, która jest zintegrowana z pompą. 725893596_Screenshot_20230406-1149162.thumb.png.62986c36e73649d05d45c657b5af6cd6.pngNa YT dostępne są filmy wschodniej produkcji, na których pseudofachowcy wymieniają filtry w Tiidach. W naszych realiach do wymiany całość z pompą.

Jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę podesłać link do filmików.

• Like 1