Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia biegów nissan juke

Karolina687
 Share

Recommended Posts

Cześć, dziś po diagnozie w ASO (Juke już po gwarancji, rocznik 2016 ,bezyna 1.2, manual, 80 tys) po zgłoszeniu stukania w momencie zatrzymywania się dochodzących spod auta oraz świstów pod maską przy nabieraniu prędkości, zdiagnozowano awarię skrzyni biegów oraz rozrząd do wymiany. Na podnośniku przy kręceniu kołami słychać było stukanie ze skrzyni. Cena w ASO za imprezę z samą skrzynią 18 tys ? czy to możliwe, że przy tak małym przebiegu są problemy ze skrzynią? A może to wada fabryczna tych pojazdów? Może mieliście jakieś problemy ze swoimi? Dzięki ?

Hmm słyszałem że rozrządy się rozciągają chciałem wymienić bo jakby mi szurało może jestem przewrażliwiony kupiłem zestaw BGA ale powiedzieli że jest

wszystko ok. że łańcuch jest dobry a jeszcze w jukach siadają sprzęgła bo to dwumasa ale o skrzyni może wymiana oleju pomoże bo 18 tyś za skrzynię to

ich chyba po....ło

u siebie wymieniłem poduszki amortyzatora przód bo sprężyna zaczęła strzelać i w skrzyni wymiana oleju świece zapłonowe 110tyś nalatane

A u mnie przy 100tys. zaczęło chrobotać w skrzyni. Naprawa skrzyni 7,5tys. Do dzisiaj (155tys.) spokój. Dopiero po zakupie wyczytałem, że jeśli chodzi o te skrzynie to nie jest kwestia czy się zepsuje tylko kiedy. Powodzenia ze znalezieniem zakładu, który Ci to zrobi. ASO bym sobie odpuścił i zamianę z rozbitka też.