cezzar1 Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 (edited) Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć? Edited April 11, 2023 by cezzar1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 6 godzin temu, cezzar1 napisał: Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć? Na u d*pie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted April 12, 2023 Author Share Posted April 12, 2023 19 godzin temu, JackSet napisał: Na u d*pie Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem. Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 37 minut temu, cezzar1 napisał: Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem. Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami. W jakim sensie powiedziec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziadekJanek Posted April 13, 2023 Share Posted April 13, 2023 (edited) Tu masz manual od klamki. Pozostałe opisy napraw mogą też ci się przydać. http://nissan-qashqai.dv13.ru/kuzov/zamena-naruzhnoj-ruchki-i-vyklyuchatelya-zamka-perednej-dveri/ Napisz czy rozwiązałeś problem! To dla potomnych.☹️ Edited April 13, 2023 by DziadekJanek Nie zostawiłem komentarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted April 14, 2023 Author Share Posted April 14, 2023 19 godzin temu, DziadekJanek napisał: Napisz czy rozwiązałeś problem! Jeszcze nie, żona ciągle jeździ. Dzięki za manual. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezzar1 Posted April 23, 2023 Author Share Posted April 23, 2023 (edited) Zrobiło się ciepło, więc postanowiłem dokończyć temat wymiany przycisku w klamce. Zgodnie z instrukcją od @DziadekJanek, gdzie było pokazane jak 2 śrubokrętami ściągnąć ramię z trzpienia wkładki, tak zrobiłem, pomagając sobie jeszcze szpikulcem, odginając jeden z języczków blokujących. Ramię się poddało, niestety jeden z języczków również. Pewnie na jednym by się trzymało, ale na wszelki wypadek wiertłem 1.2 mm przewierciłem trzpień i dałem maleńką zawleczkę. Dalsza wymiana przycisku przebiegła już bezproblemowo. Oczywiście ramię i zawleczka zostały zamontowane, jak wkładka była już w drzwiach. Poniższe zdjęcia tylko dla przykładu, jak to wygląda. Edited April 23, 2023 by cezzar1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DziadekJanek Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 Fajnie,że udało się naprawić! Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts