Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Demontaż klamki kierowcy.

cezzar1
 Share

Recommended Posts

Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć?

IMG_9112.thumb.jpg.1df3c9732f3606150c4eed6ba9b1e2ad.jpg

IMG_9109.thumb.jpg.028202e007d8ebbd621922fbdbbc5aef.jpg

Edited by cezzar1

6 godzin temu, cezzar1 napisał:

Muszę zdemontować zewnętrzną klamkę kierowcy. Utknąłem na wyjęciu wkładki, blokuje różowe ramię do cięgna od wewnętrznej strony. Wie ktoś jak to wyjąć?

IMG_9112.thumb.jpg.1df3c9732f3606150c4eed6ba9b1e2ad.jpg

IMG_9109.thumb.jpg.028202e007d8ebbd621922fbdbbc5aef.jpg

Na u d*pie ?

19 godzin temu, JackSet napisał:

Na u d*pie

Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem.

Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami.

37 minut temu, cezzar1 napisał:

Nie wiem co chciałeś powiedzieć, ale zauważ, że na filmie są prawe drzwi, gdzie nie ma wkładki i problemu z wyjęciem.

Już wiem, że trzeba zdemontować tą różową dźwignię. Tylko nie wiem jak, słaby dostęp tam jest z jakimikolwiek narzędziami.

W jakim sensie powiedziec?

Tu masz manual od klamki. Pozostałe opisy napraw mogą też ci się przydać.

http://nissan-qashqai.dv13.ru/kuzov/zamena-naruzhnoj-ruchki-i-vyklyuchatelya-zamka-perednej-dveri/

Napisz czy rozwiązałeś problem! To dla potomnych.☹️

Edited by DziadekJanek
Nie zostawiłem komentarza.

19 godzin temu, DziadekJanek napisał:

Napisz czy rozwiązałeś problem!

Jeszcze nie, żona ciągle jeździ. Dzięki za manual.

• 2 weeks later...

Zrobiło się ciepło, więc postanowiłem dokończyć temat wymiany przycisku w klamce. Zgodnie z instrukcją od @DziadekJanek, gdzie było pokazane jak 2 śrubokrętami ściągnąć ramię z trzpienia wkładki, tak zrobiłem, pomagając sobie jeszcze szpikulcem, odginając jeden z języczków blokujących. Ramię się poddało, niestety jeden z języczków również. Pewnie na jednym by się trzymało, ale na wszelki wypadek wiertłem 1.2 mm przewierciłem trzpień i dałem maleńką zawleczkę. Dalsza wymiana przycisku przebiegła już bezproblemowo. Oczywiście ramię i zawleczka zostały zamontowane, jak wkładka była już w drzwiach. Poniższe zdjęcia tylko dla przykładu, jak to wygląda.

IMG_9154.thumb.jpg.4b5d65e8ffcfa0b34499d94c56ea1000.jpg

IMG_9155.thumb.jpg.bc57dc6b0967ce533c86afe8f63bdf84.jpgIMG_9157.thumb.jpg.4bb3bdf2e8ccaf5d89d7e244491b4647.jpgIMG_9158.thumb.jpg.8baf49428eae220ae27598c3e42db457.jpg

Edited by cezzar1