arek103 Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Witam, od tygodnia jestem posiadaczem Nissana Rogue z 2019r. z silnikiem 2.5. Samochód został sprowadzony z USA a co za tym idzie tarczę prędkości mam wyskalowaną w milach oraz poniżej w praktycznie niewidocznych km. W opcjach komputera zmieniłem jednostki na europejskie i spalanie czy średnia prędkość mam już w km, ale do szczęścia brakuje mi jeszcze wyświetlania aktualnej prędkości cyfrowo na wyświetlaczu pomiędzy zegarami. Wiem, że Nissan ma taką możliwość, ale u mnie w tym miejscu gdzie powinna wyświetlać się aktualna prędkość jest jedynie prędkość średnia (avarge speed). Może ktoś orientuje się czy można to jakoś zmienić lub aktywować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodomela Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 jaką masz opcję wyposażenia? czy masz ADAS? Jeżeli tak to w opcjach masz możliwość włączenia co ma wyświetlać (również monitorowanie kierowcy i np. "czas na kawę" ). Zacznij od tego, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek103 Posted May 10, 2023 Author Share Posted May 10, 2023 Tak mam włączoną opcję monitorowania kierowcy [Driver Attention] mam również włączoną opcję wyświetlania prędkości / prędkości średniej, ale u mnie jest w tym miejscu jedynie prędkość średnia bez prędkości aktualnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek103 Posted August 4, 2023 Author Share Posted August 4, 2023 Aktualizacja: W Rogue t32 z 2019r., nie ma możliwości wyświetlania aktualnej prędkości cyfrowo na wyświetlaczu między zegarami. Gratulacje dla Nissana!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts