katazipen Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Witam , po wczorajszej wizycie w serwisie w Łodzi , i stwierdzonym wycieku przy pokrywie rozrządu , już wcześniej uszczelniali i ponownie robi się mokro wokół obudowy rozrządu . poprosiłem o zmierzenie tarcz ponieważ telepie przy hamowaniu , stwierdzono prawie 2 mm bicia , Nie wjeżdźałem na pewno w żadną wodę i takie tam , po prostu materiał lichy... Jakie zastosować Tarcze i klocki do mojego 1,3 DIG-T z 2020 roku ? Cena za komplet Tarcze w serwisie chyba 1600 zł + klocki 450 zł + robocizna 450 zł- SERWIS NISSAN Łódź . Bardzo słaba jest dostępność tych oryginałów , marki AKEBONO... może podam dane , wielkość tarcz 298 mm , grubość 26 mm , fotki w załączniku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OsobaNN Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Poszukaj TRW albo Brembo. Obie firmy mają zestawy, czyli karcze + klocki. Cena około 40% mniej niż w ASO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Łał ale ceny! jak wyżej kolega mam komplet TRW i jest Ok i na pewno dużo taniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodomela Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 ale mi się dostanie zaraz. z doświadczenia, nie najtańsze ale tak 2-ge od dołu będą najlepsze. w poprzednikach x-a zarówno trw jak i brembo nie dały rady, gwarancja? oczywiście moja wina (bije się w pierś) że tarcze się zwichrowały i w ogóle serwis był zły i tory też były krzywe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OsobaNN Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 27 minut temu, dodomela napisał: ale mi się dostanie zaraz. z doświadczenia, nie najtańsze ale tak 2-ge od dołu będą najlepsze. w poprzednikach x-a zarówno trw jak i brembo nie dały rady, gwarancja? oczywiście moja wina (bije się w pierś) że tarcze się zwichrowały i w ogóle serwis był zły i tory też były krzywe. Rzecz gustu.. nie mniej układ hamulcomy to jest bezpieczeństwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katazipen Posted June 8, 2023 Author Share Posted June 8, 2023 Cześć , ponownie , otrzymałem kilka ofert od sprzedających i tak zimmerman odpada choć cena w miarę ale jak poczytałem na forum HONDA i BMW to same negatywy . Hmmm Bosch .... nie wiem ... Chyba pójdzie Tarcze TRW a klocki ATE . Miałem kiedyś tarcze ATE w pasacie też się powichrowały po 5 tyś km , miałem kiedyś tarcze BOSCH , tak sobie jakość ale mam obecnie w Busie TRW , i w golfie i VW T4 Tarcze TRW i jest wszystko ok , choć w T4 po 2 miesiącach nieużywania wżery się porobiły , auto na zewnątrz . Tak sobie myślę jeszcze głośno o firmie BREMBO ... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted June 10, 2023 Share Posted June 10, 2023 Ja robiłem trw przód tarcza i klocki. Plus plyn hamulcowy oraz chłodzący. Cały koszt 1.100 z materiałami. Serwis 500 m od domu. Cena warszawska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katazipen Posted June 11, 2023 Author Share Posted June 11, 2023 Zakupiłem wczoraj ATE , myślałem że ATE to niemiecka jakość , wcześniej poczytałem o TRW że nawet fabryki są w Polsce , Liwie , i tam jeszcze gdzieś to odpuściłem , więc ATE i tu ZONG na opakowaniach Made in Czech Republik .. koszt w necie 800 zł Tarcze plus klocki ale coś mnie wzięło i kupiłem przez znajomego mechanika ( już nie będzie znajomym ) 970 złd dałem w sklepi GORDON Piotrków T. , klocki plus tarcze . Wymienię sam , płyn hamulcowy w tamtym roku wymieniałem więc odpuszczę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts