LuQaS Posted July 28, 2023 Share Posted July 28, 2023 Witam, Nissan x-trail 1.6 dci 2016 Po wymianie egr na nowy pojawił się dziwny dźwięk jakby huczenie sowy. Jest jedynie lekko słyszalny przy schodzeniu silnika z obrotów na biegu jałowym a w czasie jazdy wręcz ciężko go wyłapać. Szczerze mówiąc to nie wiem czy tak było wcześniej czy to wina jakiejś nieszczelności lub samego turbo. Mechanik twierdzi, że wszystko dobrze skręcił. Samemu sprawdzając też nie zauważyłem nieszczelności. Ktoś może ma ten sam silnik i może sprawdzić czy u niego też huczy ta sowa? Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silesian Posted August 27, 2024 Share Posted August 27, 2024 W dniu 28.07.2023 o 21:05, LuQaS napisał: Witam, Nissan x-trail 1.6 dci 2016 Po wymianie egr na nowy pojawił się dziwny dźwięk jakby huczenie sowy. Jest jedynie lekko słyszalny przy schodzeniu silnika z obrotów na biegu jałowym a w czasie jazdy wręcz ciężko go wyłapać. Szczerze mówiąc to nie wiem czy tak było wcześniej czy to wina jakiejś nieszczelności lub samego turbo. Mechanik twierdzi, że wszystko dobrze skręcił. Samemu sprawdzając też nie zauważyłem nieszczelności. Ktoś może ma ten sam silnik i może sprawdzić czy u niego też huczy ta sowa? Dzięki znalazłeś przyczynę? U mnie jest podobnie, a nie wymieniałem EGR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts