Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Rogue

RafalL
 Share

Recommended Posts

Witajcie. Potrzebuje pomocy z moim Nissanem Rogue 2.5 benzyna z 2018 roku. W aucie nie działa tempomat i system hamowania awaryjnego. Na desce świeci się błąd Malfunction i Chassis Control. Dzwoniłem do serwisu Nissana w województwie Śląskim i powiedzieli mi, że nie tykaja aut z USA. Wszyscy mechanicy z polecenia polegli z uwagi na to że nie moga połączyć się swoimi komputerami z moim samochodem. Czy wiecie może co może byc przyczyną lub kto mógłby sie podjąć naprawy? 

Czy twoj samochod byl sprowadzony jako rozbity i naprawiany w Polsce ?

Problemem moga byc czujniki w kolach, sensor za przednim znaczkiem z logo nissan. Bez podlaczenia do komputera niestety nie da sie tego stwierdzic....

No zgadza się tylko odwiedziłem już kilka warsztatów i nikt nie dysponuje sprzętem żeby odczytać moje błędy. Możesz kogoś polecić?

Jestes z Lazow nad morzem zadzwon do mk4garage Koscierzyna moze oni pomoga. 

• 4 weeks later...

Problemem może też być kamera za lusterkiem, współpracuje z radarem czyli awaryjnym hamowaniem i aktywnym tempomatem.

Też mam z nią problem po wymianie szyby, najprawdopodobniej potrzebuje kalibracji. 

Consult III+ / IV obsługuje pojazdy z USA. ASO może sprawdzić błedy i wtedy można coś podziałać.  Na bazie DTC można stwierdzić co padło. Sprawdz jeszcze czy masz jakieś kampanie otwarte ( https://www.nissanusa.com/recalls-vin.html ), te przywoławcze muszą zrobić za darmo, inne to już we własnym zakresie, ale może jest coś związane z Twoim problemem. 

Co do ASO to nie robia tych z USA bo nie maja dostępu do dokumentacji technicznej pojazdów z poza Europy.