Zibipoole Posted October 6, 2023 Share Posted October 6, 2023 (edited) Witam, nie wiem czy ktoś już próbował poradzić sobie z "metodą na walizkę" w ten prosty sposób. Ja nie znalazłem. Kupiłem pokrowiec "klatkę Faradaya", lecz po jakimś czasie niestety nie chroniła pilota. Postanowiłem zamontować w pilocie mikro włącznik odcinający zasilanie z baterii. Sprawa nie była prosta, bowiem miejsca jest bardzo mało, jednak się udało. Sprawdziłem, działa a przy tym jest mało kłopotliwe w codziennym użytkowaniu. Może ktoś ma inne pomysły? Edited October 6, 2023 by Zibipoole literówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilunia Posted October 6, 2023 Share Posted October 6, 2023 (edited) 3 godziny temu, Zibipoole napisał: ... nie wiem czy ktoś już próbował poradzić sobie z "metodą na walizkę" w ten prosty sposób. Ja nie znalazłem. Kupiłem pokrowiec "klatkę Faradaya", lecz po jakimś czasie niestety nie chroniła pilota. A wystarczyło wykorzystać folię "sreberko" np. z markowej czekolady (bo grubsza). Testowałem - nawet jak w takiej "owijce" przyłożyłem pilota "na styk" do guziczka na drzwiach, auta nie otworzyłem. Podobnie w środku - auta nie udało się uruchomić. Za kilka zeta naszamałem się czekolady i pilot bezpieczny. Edited October 6, 2023 by Bilunia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibipoole Posted October 7, 2023 Author Share Posted October 7, 2023 (edited) Oczywiście że można, jednak jakoś średnio sobie wyobrażam "zawijanie" pilota, za każdym razem, kiedy wysiadam z samochodu. Owszem, ma to sens kiedy pilot leży sobie spokojnie na biurku, ale może to tylko moje wygodnictwo.? Edited October 7, 2023 by Zibipoole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilunia Posted October 7, 2023 Share Posted October 7, 2023 3 godziny temu, Zibipoole napisał: jakoś średnio sobie wyobrażam "zawijanie" pilota, za każdym razem, kiedy wysiadam z samochodu Wystarczy raz się przyłożyć, zrobić sobie ze srebrnej folii małą torebeczkę. Dół skleić, włożyć do niej pilota, a górą tylko zagiąć. Jak potrzebujesz skorzystać z pilota nie musisz go nawet wyjmować - wystarczy tylko uchylić minimalnie górę, by sygnał się wydostał. Oczywiście jak ktoś chce mieć ładnie i funkcjonalnie, to może wydać w granicach 150 zeta na Coś takiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts