Lysy Posted January 22, 2024 Share Posted January 22, 2024 (edited) Cześć, walczę z brakiem mocy-jakby nie uruchamiało się turbo-i jako że jedyna myśl która przychodzi mi do głowy żeby naprawić tego szrota to bańka z benzyną proszę o obejrzenie parametrów czy wszystko jest tak jak powinno być w tym silniku. Do tej pory wymienione na regenerowane turbo, pompa wtryskowa, rozrząd, czujnik położenia wału, podmieniane zaworki vacum-turbo, przepływomierz, nowe wtryski, filtr paliwa/powietrza, pompka przelewowa przy zbiorniku, zaślepiony egr, przewiercony kat i dalej nic.. Screeny z biegu jałowego i z 2000rpm na postoju. Może ktoś się czegoś dopatrzy bo mi cyce opadają. W szczególności zastanawia mnie prąd pedału gazu-czujnik 1 i 2 nie powinien pokazywać takiego samego prądu? Edited January 22, 2024 by Lysy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OsobaNN Posted January 23, 2024 Share Posted January 23, 2024 Zczytaj DTC to będziesz wiedział więcej na temat usterki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lysy Posted January 23, 2024 Author Share Posted January 23, 2024 Błędów brak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudson Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 takie słabe zdjęcia ,że nic nie widzę Nie wiem czy o to Ci chodzi ale czujnik pedału ma dwa obwody i rezystancja jeśli dobrze pamiętam jest na nich odwrotna, czyli naciskając pedał jedna rośnie a druga maleje . Rozumiem ,że on ma po prostu muła bez żadnych błędów a nie tryb awaryjny odcina moc i nie pozwala mu się wkręcać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts