Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Pomoc w interpretacji parametrów 2.2dci 136km

Lysy
 Share

Recommended Posts

Cześć, walczę z brakiem mocy-jakby nie uruchamiało się turbo-i jako że jedyna myśl która przychodzi mi do głowy żeby naprawić tego szrota to bańka z benzyną proszę o obejrzenie parametrów czy wszystko jest tak jak powinno być w tym silniku. Do tej pory wymienione na regenerowane turbo, pompa wtryskowa, rozrząd, czujnik położenia wału, podmieniane zaworki vacum-turbo, przepływomierz, nowe wtryski, filtr paliwa/powietrza, pompka przelewowa przy zbiorniku, zaślepiony egr, przewiercony kat i dalej nic.. Screeny z biegu jałowego i z 2000rpm na postoju. Może ktoś się czegoś dopatrzy bo mi cyce opadają. W szczególności zastanawia mnie prąd pedału gazu-czujnik 1 i 2 nie powinien pokazywać takiego samego prądu?

IMG_20240121_165545.jpg

IMG_20240121_165021.jpg

Edited by Lysy

Zczytaj DTC to będziesz wiedział więcej na temat usterki.

• 3 weeks later...

takie słabe zdjęcia ,że nic nie widzę 

Nie wiem czy o to Ci chodzi ale czujnik pedału ma dwa obwody i rezystancja jeśli dobrze pamiętam jest na nich odwrotna, czyli naciskając pedał jedna rośnie a druga maleje . 

Rozumiem ,że on ma po prostu muła bez żadnych  błędów   a nie  tryb awaryjny odcina moc i nie pozwala mu się wkręcać ?