legion Posted April 16, 2024 Share Posted April 16, 2024 Cześć Zdjąłem i wyczyściłem EGR + przepustnice i założyłem nowe podkładki bo stare już przepuszczały. Kupiłem wszystkie nowe OEM NIssan. Będę wdzięczny za informację z jakim momentem dokręcić EGR + przepustnice +rurę łącząca EGR z przepustnicą. Podczas odkręcania byłem zaskoczony ze było dość słabo dokręcone więc nie chce przekręcić aby nie zgnieść podkładek. Model 2012r 190km 2.5d EGR chłodzony. Rura łącząca EGR z przepustnica zwykła bez chłodzenia . Dzieki Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
legion Posted April 17, 2024 Author Share Posted April 17, 2024 (edited) Poniżej 2 zdjęcia z dokumentacji , zaskakuje mnie ze tak delikatnie się to dokręca - myślałem ze będzie z 40-60mn a tu proszę. Jeśli ktoś z mechaników ma inna opinię będę wdzięczny. Edited April 17, 2024 by legion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OsobaNN Posted April 18, 2024 Share Posted April 18, 2024 Jeśli dokumentacja techniczna producenta mówi,że ma być 10 Nm to ma być tyle. Jak by mi któryś z moich mechaników wpadł na pomysł ,że wie lepiej to płaci za uszkodzenia i szuka innej pracy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts