RavG Posted November 1, 2024 Share Posted November 1, 2024 Cześć,w związku z tym, że jestem nowy na forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. A teraz do sedna - od miesiąca jestem posiadaczem używanego x-traila, którego kupiłem za granicą. Ostatnio zauważyłem, że w trakcie raptownego dodawania gazu samochód stracił werwę. Ma krótkie momenty jakby „zatrzymania”, stał się bardziej mułowaty. Wcześniej tego nie zauważyłem. Moc była dostępna w całym zakresie. Czy to normalny objaw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted November 1, 2024 Share Posted November 1, 2024 (edited) Cześć, no ciekawe, możesz zwrócić uwagę ,jak przyspieszasz gwałtownie to ile masz energii w baterii? Edited November 1, 2024 by JJacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RavG Posted November 3, 2024 Author Share Posted November 3, 2024 Dziękuję za odpowiedź, będę musiał to sprawdzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hetman72 Posted November 9, 2024 Share Posted November 9, 2024 Tak czy siak, 1/4 zawsze powinna być w baterii, czyli przyspieszenie powinno zawsze działać normalnie. Jeśli brakuje energii, to samochód będzie doładowywał automatycznie do skutku. No chyba że problem jest z elektryką, np. kablami, albo z baterią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAWD Posted March 4 Share Posted March 4 Przy jakich prędkościach brak mocy? Jeśli wysokich to tak może być gdy silnik ładuje baterie i daje prąd do silników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted March 4 Share Posted March 4 Mi nigdy nie brakuje mocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomAWD Posted March 24 Share Posted March 24 Nigdy nie brakowało. Sprawdź czy nie dzieje się tak gdy masz mało energii w baterii, może wtedy nie dawać "kopa" z baterii która jest ładowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted March 24 Share Posted March 24 Tez okey. Nawet przy dłuższej jezdzie ok. 150 bez problemu szybko przyspiesza do 175, czyli do max ile da się jechać 🤪 Ale...w trybie Sport of course🤭 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielpoz Posted March 24 Share Posted March 24 Max to jest 187km/h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted March 25 Share Posted March 25 W FWD 175 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts