Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Nie można zgasić silnika

jendrek
 Share

Recommended Posts

Witam 

Od bardzo krótkiego czasu stałem się posiadaczem Notka E12 ze skrzynią CVT(automat). Wcześniej poruszałem się Micrą K12 1,4 automat. Niestety ponad miesiąc temu Koleżanka Małżonka trochę ją zdeformowała z przodu i trza było zakupić nowe(stare) autko . Padło na Notka. Auto sprowadzone z Niemiec. Po zakupie w komisie i udanym powrocie do domu, nie pojeździło za wiele. Po kilku dniach , w czasie jazdy zapaliły się wszystkie kontrolki (auto było w ruchu, wszystko działało). Po zatrzymaniu się próbowałem zgasić silnik (system st-st) przyciskiem, niestety żadnej reakcji. Wróciłem do domu i tam kolega mechanik zgasił silnik zduszając go bodajże na  dolocie. Autko odstało kilka dni i dzisiaj zostało podłączone pod komputer diagnostyczny i zonk - żadnego błędu ale silnika nie można uruchomić. Jutro ciąg dalszy z Notkiem na innym komputerze.

Witam,

Notes sam się "naprawił" na dwa dni, po czym ponownie cuda ze zgaszeniem i uruchomieniem i choinką światełek na desce przyrządowej. Po podłączeniu komputera ukazały się 4 błędy których nie można wykasować. Zdaje się że sterownik silnika do wymiany bądź naprawy. Muszę ogarnąć jakiegoś elektryka-elektronika od autek. A takie błędy wyświetla

IMG_20241107_172215.thumb.jpg.e9f27235e13eafda22dfb877333f00b1.jpg

Edited by jendrek