Navara_bar Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 (edited) Witam, mam w mojej navarze zwykle radio cd i mysle nad zmiana na autoadroid + dodanie kamery coofania. Czy jest jakis spec najlpeije z woj lubuskiego? robic to na oryginalnych czesciach (nowe/uzywane) czy na zamiennikach? probowal ktos? Edited November 6, 2024 by Navara_bar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exopel Posted November 7, 2024 Share Posted November 7, 2024 W dniu 6.11.2024 o 16:00, Navara_bar napisał: Witam, mam w mojej navarze zwykle radio cd i mysle nad zmiana na autoadroid + dodanie kamery coofania. Czy jest jakis spec najlpeije z woj lubuskiego? robic to na oryginalnych czesciach (nowe/uzywane) czy na zamiennikach? probowal ktos? witaj. "Czy jest jakis spec najlpeije z woj lubuskiego?" - nie jestem z lubuskiego, ale przyznam ci się, ze jestem za to uwsteczniony jeżeli chodzi o elektrykę/ elektronikę samochodową, ale radio i kamerkę w zafirze zamontowałem sobie sam, korzystając z tego co znalazłem w sieci. generalnie potrzeba trochę czasu, zdolności manualnych i kilku prostych narzędzi do odkręcania śrubek i odpinania tapicerki. ogólnie prosta sprawa. "robic to na oryginalnych czesciach (nowe/uzywane) czy na zamiennikach?" nie wiem, a nawet nie sądzę (choć mogę się mylić) by nissan produkował oryginalne radia z androidem pod konkretny model. tym zajmują się chińczycy i z doświadczenia wiem, że robią to bardzo dobrze. radio które miałem (4 lata) doskonale współpracowało z elektroniką auta, ani razu nie zawiesiło się i ani razu nie sfiksowało. podpięcie kamerki też nie było jakimś wyzwaniem, ale tutaj musisz rozważyć czego potrzebujesz. tania kamerka jest po prostu tania, a jakość obrazu który generuje jest byle jaka, szczególnie po zmroku. w tym przypadku nie ma co oszczędzać i pasuje kupić coś lepszego. w twoim przypadku zapewne trzeba będzie przedłużyć kabel kamerki, 5 metrów pewno będzie za mało. samo radio kupisz już za parę, parenascie stówek w zależnosci od upodobań. wybór jest duży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts