Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

J11 z 2021 - opadające lusterko od strony kierowcy

Janoosz
 Share

Recommended Posts

Witam

Podobno jest wersja z ustawiającymi się lusterkami do cofania. U mnie opada lusterko od strony kierowcy :). Przełączanie na włączonym zapłonie i wstecznym na prawe lusterko lub na brak wyboru lusterka nic nie daje (skrzynia manual). Czytałem, że jak ktoś ma pamięć foteli to może to przestawić u mnie nie ma pamięci foteli. Podczas jazdy lusterko idzie w dół, na postoju idzie w dół, nic nie daje przestawienie lusterka i przełączenie na prawe. Ciągle słychać jakby chodził silniczek. Nawet gdy ręcznie ustawi się lusterko od razu idzie w dół. Co z tym zrobić? Silniczek do wymiany? Jakieś podpowiedzi?

Miałem podobną sytuację. ASO wymieniło mi silniczek z jakiegoś rozbitka twierdząc, że lusterka nie są objęte rozszerzoną gwarancją. Nie robiłem problemu bo koszt wymiany plus część wyszła ok 400 zł. Ale dowiedziałem się, że rzeczywiście najczęściej psuje się silniczek w lewym lusterku. Ponoć chodzi o to, że łatwiej tam się dostaje wilgoć z drogi lub z myjni. Ale nie wiem dlaczego łatwiej do lewego niż do prawego.

W czwartek opadało jak szalone. W piątek już wszystko wróciło do normy. Tak podejrzewałem, że weszła wilgoć. Może to jednorazowe zdarzenie. Będę obserwował a jakby co poszukam silniczka do wymiany

Be zajrzenia w środek lusterka nic nie będzie wiadomo.Może wilgoć na stykach robi zwarcie,może słabo połączone piny i też efekt jak brak masy w lampie,że świeci kiedy chce.