Janoosz Posted Thursday at 07:39 PM Share Posted Thursday at 07:39 PM Witam Podobno jest wersja z ustawiającymi się lusterkami do cofania. U mnie opada lusterko od strony kierowcy . Przełączanie na włączonym zapłonie i wstecznym na prawe lusterko lub na brak wyboru lusterka nic nie daje (skrzynia manual). Czytałem, że jak ktoś ma pamięć foteli to może to przestawić u mnie nie ma pamięci foteli. Podczas jazdy lusterko idzie w dół, na postoju idzie w dół, nic nie daje przestawienie lusterka i przełączenie na prawe. Ciągle słychać jakby chodził silniczek. Nawet gdy ręcznie ustawi się lusterko od razu idzie w dół. Co z tym zrobić? Silniczek do wymiany? Jakieś podpowiedzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackiel Posted Friday at 12:24 PM Share Posted Friday at 12:24 PM Miałem podobną sytuację. ASO wymieniło mi silniczek z jakiegoś rozbitka twierdząc, że lusterka nie są objęte rozszerzoną gwarancją. Nie robiłem problemu bo koszt wymiany plus część wyszła ok 400 zł. Ale dowiedziałem się, że rzeczywiście najczęściej psuje się silniczek w lewym lusterku. Ponoć chodzi o to, że łatwiej tam się dostaje wilgoć z drogi lub z myjni. Ale nie wiem dlaczego łatwiej do lewego niż do prawego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janoosz Posted Saturday at 11:44 AM Author Share Posted Saturday at 11:44 AM W czwartek opadało jak szalone. W piątek już wszystko wróciło do normy. Tak podejrzewałem, że weszła wilgoć. Może to jednorazowe zdarzenie. Będę obserwował a jakby co poszukam silniczka do wymiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Be zajrzenia w środek lusterka nic nie będzie wiadomo.Może wilgoć na stykach robi zwarcie,może słabo połączone piny i też efekt jak brak masy w lampie,że świeci kiedy chce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts