Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

MalaMi
 Share

Recommended Posts

Hej. Nissan Micra K12 2014 rok (1.2 silniczek) w benzynie. Dziś pojawił mi się check engine. Nie zauważyłam żadnych zmian w działaniu samochodu, spalaniu, przyspieszaniu, dosłownie nic w kwestii jazdy samej w sobie. Jedyne co wydaje mi się być podejrzanym, to to, że po wyłączeniu silnika jestem w stanie załączyć światła, nie gasną automatycznie tak jak wcześniej, ale kompletnie nie wiem czy może to mieć z tym jakikolwiek związek...Autko było dopiero co tankowane do pełna na stacji Moya (standardowo) 95-tką. Wiem, że zbliża mi się aktualnie termin corocznej wymiany oleju + filtra. Do tego po pojawieniu się błędu hamulec, który z reguły wydawał swój lekko "piskliwy" dźwięk przestał piszczeć (sprawdzone bardzo niedawno, hamulce okej). Pomocy :( co może być przyczyną? Wiem, że w teorii może być ich bardzo wiele...może macie jakiś pomysł? 

Edited by MalaMi

Jeżeli po kilku rozruchach kontrolka nie zgaśnie to trzeba sprawdzić interfejsem zapisane błędy . Często pojawiają się problemy chwilowe które nie występują ciągle i nie ma żadnych objawów w działaniu. Bez odczytu błędów nie ma sensu spekulowanie co to było lub jest.

.