KarolT Posted Monday at 04:53 PM Share Posted Monday at 04:53 PM Cześć, Dzisiaj spotkała mnie taka sytuacja: zadzwoniłem z samochodu do syna, po skończonej rozmowie pozostał na ekranie pasek z kontaktem, zdjęciem i czerwoną ikoną zakończenia rozmowy. Klikanie w tą ikonę nic nie dało, pasek pozostawał na wierzchu. Ponowne uruchomienie samochodu nie pomogło, pasek z kontaktem wyświetlał się dalej. Po próbach klikania obok, w inne menu jak nawigacja itp pasek z kontaktem znikną. Wydawało się że wszystko jest ok, ale teraz w miejscu gdzie wyświetlał się pasek kontaktu nie działa ekran dotykowy. Czy spotkaliście się z taką sytuacją i co można z tym zrobić? Dodam, że nie mogę zrobić resetu ustawień ekranu, bo po wejściu w ustawienia (ikonka zębatego koła) nie mogę wybrać w tym miejscu żadnej opcji Pozdrawiam Karol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar7man Posted Tuesday at 07:12 AM Share Posted Tuesday at 07:12 AM To wygląda jak błąd w oprogramowaniu. Spróbuj na kilka minut odejść od samochodu, tak żeby nie wykrywał kluczyka. To powinno odciąć napięcie i zresetować system inforozrywki. Ewentualnie ściągnąć klemę z akumulatora. Może pomoże. Jak nie to chyba tylko serwis. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolT Posted Tuesday at 08:11 AM Author Share Posted Tuesday at 08:11 AM 58 minutes ago, dar7man said: To wygląda jak błąd w oprogramowaniu. Spróbuj na kilka minut odejść od samochodu, tak żeby nie wykrywał kluczyka. To powinno odciąć napięcie i zresetować system inforozrywki. Ewentualnie ściągnąć klemę z akumulatora. Może pomoże. Jak nie to chyba tylko serwis. Pozdrawiam. Dzisiaj rano nic się nie poprawiło, po nocy efekt jest ten sam. Będę dzwonił do serwisu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolT Posted Wednesday at 10:51 AM Author Share Posted Wednesday at 10:51 AM Problem rozwiązany. Wystarczyło, że odebrałem połączenie telefoniczne w samochodzie i wszystko wróciło do normy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSet Posted Wednesday at 12:25 PM Share Posted Wednesday at 12:25 PM 1 godzinę temu, KarolT napisał: Problem rozwiązany. Wystarczyło, że odebrałem połączenie telefoniczne w samochodzie i wszystko wróciło do normy. moze kiedyś spiszemy manual "rozwiązywanie problemów z infotaitment Nissan" 😉 ja mialem zawiechę źródeł dźwięku juz 3 razy i też mam patent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts