Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Problem z ekranem dotykowym

KarolT
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Dzisiaj spotkała mnie taka sytuacja: zadzwoniłem z samochodu do syna, po skończonej rozmowie pozostał na ekranie pasek z kontaktem, zdjęciem i czerwoną ikoną zakończenia rozmowy. Klikanie w tą ikonę nic nie dało, pasek pozostawał na wierzchu. Ponowne uruchomienie samochodu nie pomogło, pasek z kontaktem wyświetlał się dalej. Po próbach klikania obok, w inne menu jak nawigacja itp pasek z kontaktem znikną. Wydawało się że wszystko jest ok, ale teraz w miejscu gdzie wyświetlał się pasek kontaktu nie działa ekran dotykowy.

Czy spotkaliście się z taką sytuacją i co można z tym zrobić?

Dodam, że nie mogę zrobić resetu ustawień ekranu, bo po wejściu w ustawienia (ikonka zębatego koła) nie mogę wybrać w tym miejscu żadnej opcji :(

Pozdrawiam

Karol

To wygląda jak błąd w oprogramowaniu. Spróbuj na kilka minut odejść od samochodu, tak żeby nie wykrywał kluczyka. To powinno odciąć napięcie i zresetować system inforozrywki. Ewentualnie ściągnąć klemę z akumulatora. Może pomoże. Jak nie to chyba tylko serwis.

Pozdrawiam.

58 minutes ago, dar7man said:

To wygląda jak błąd w oprogramowaniu. Spróbuj na kilka minut odejść od samochodu, tak żeby nie wykrywał kluczyka. To powinno odciąć napięcie i zresetować system inforozrywki. Ewentualnie ściągnąć klemę z akumulatora. Może pomoże. Jak nie to chyba tylko serwis.

Pozdrawiam.

Dzisiaj rano nic się nie poprawiło, po nocy efekt jest ten sam. Będę dzwonił do serwisu.

• Like 1

1 godzinę temu, KarolT napisał:

Problem rozwiązany. Wystarczyło, że odebrałem połączenie telefoniczne w samochodzie i wszystko wróciło do normy.

moze kiedyś spiszemy manual "rozwiązywanie problemów z infotaitment Nissan" 😉

ja mialem zawiechę źródeł dźwięku juz 3 razy i też mam patent