Ryszard52 Posted February 20 Share Posted February 20 Witam od pewnego czasu przy porannym odpaleniu zimnego silnika słyszę jakieś dziwne chrobotanie pod maską po rozgrzaniu chrobot cichnie podejrzewam łańcuch rozrządu albo koło zmiennych faz przebieg 110 000 km. czy ktoś z Kolegów zna jakiś warsztat w warszawie co ogarnia silnik Nissana ? oczywiście oprócz ASO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janio Posted February 20 Share Posted February 20 (edited) Miałem kiedyś jak zakupiłem notka taki objaw że coś dzwoniło na zimnym silniku. Jak się rozgrzał przestawało. Podjechałem do ASO. Mechanik stwierdził że to łącznik metalowo-gumowy wydechu gdzieś pod silnikiem. Wyrobiła się guma, rozwulkanizował się. Wymienił i do dzisiaj mam spokój. Było to jak napisałem dawno temu. Można sprawdzić dla pewności czy to nie to? Daję fotkę tego elementu wymontowanego i zamiennik, ponieważ zachowałem na komputerze. Nie podam dokładnie w którym miejscu, bo to było dawno temu. Edited February 20 by janio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard52 Posted February 21 Author Share Posted February 21 Dzięki Kolego sprawdzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard52 Posted March 15 Author Share Posted March 15 Sprawa wyjaśniona-przyczyną chrobotania był przypchany filterek który jest pod deklem zaworów w pobliżu koła zmiennych faz rozrzadu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts