Krakus51 Posted April 13 Share Posted April 13 Witam kolegów, mam QQ J11 z 2018 r. Chciałem sobie zmienić kierunkowskazy na dynamiczne. Obejrzałem wiele filmików na YT jak się wyciąga szkło lustra, ale ciągle mam tremę że rozwalę lusterko. Na filmikach coś podważają pod lustrem i wychodzi, dalej to już pestka. Wkładałem za lustro kamerkę endoskopową ale nie wiem co dalej. Włożyłem nawet palce ale bałem się mocniej pociągnąć. Czy ktoś wie może kto to potrafi robić w Krakowie, jakiś serwis, prywatny gość. Byłem na serwisie blacharskim Nissana w Płaszowie ale mechanik tez się bał że mu pęknie może. Chodzi o coś takiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulo68 Posted April 14 Share Posted April 14 Nic nie pęknie, opuszczasz lusterko na dół i wkładasz od góry małą plastikową łyżkę tapicerską lub płaski śrubokręt pomiędzy lustro a silniczek na którym jest zatrzaśnięte lusterko i podważasz lekko, powinno wyskoczyć z zaczepów - cała filozofia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz58 Posted April 14 Share Posted April 14 Ja podważałem palcami. Puściło bez problemu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krakus51 Posted April 14 Author Share Posted April 14 W 14 min i 45 sek tego filmu widać że kierunkowskazy przy reflektorach też dynamicznie działają. To fabryczna cecha czy jakaś przeróbka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exopel Posted April 14 Share Posted April 14 wymiana obu kierunkowskazów zajęła mi ok 40 minut. bardzo pomocne są plastikowe "podważacze" do tapicerki (te pomarańczowe) lusterko trzeba zdejmować nieco siłowo, ale idzie bez problemów. pisałem gdzieś na forum i wrzucałem zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulo68 Posted April 14 Share Posted April 14 2 godziny temu, Krakus51 napisał: W 14 min i 45 sek tego filmu widać że kierunkowskazy przy reflektorach też dynamicznie działają. To fabryczna cecha czy jakaś przeróbka ? Przeróbka, przyjrzyj się dobrze że ori kierunkowskaz jest w rogu reflektora bliżej grila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts