XGregory Posted April 23 Share Posted April 23 Doczytałem, że moje auto powinno być wyposażone w takie lusterko mogące działać w trybie kamery. Działa Wam to? Mam te 4 przyciski na lusterku, zgodnie z instrukcją próbuję ciągnąc za ten przełącznik pod lusterkiem, ale bez efektu. Ten przełącznik to raczej wygląda u mnie na uchwyt regulacji położenia lusterka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted April 23 Share Posted April 23 Myślę że musisz sprawdzić czy z tyłu nie masz drugiej kamery właśnie do takiego lusterka. Jak masz to powinno działać. jak tak nie mam, u mnie tylko się ściemnia i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XGregory Posted April 24 Author Share Posted April 24 Dobra, udało się uruchomić. Szukałem przycisku, a to trzeba tym uchwytem mocniej pociągnąć jakby chciało się lusterko złożyć i wtedy włącza się kamera. Niby drobnostka, ale jadąć z bagażnikiem wypełnionym po dach może się przydać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielpoz Posted April 25 Share Posted April 25 9 godzin temu, XGregory napisał: Dobra, udało się uruchomić. Szukałem przycisku, a to trzeba tym uchwytem mocniej pociągnąć jakby chciało się lusterko złożyć i wtedy włącza się kamera. Niby drobnostka, ale jadąć z bagażnikiem wypełnionym po dach może się przydać. Do tego znacznie szerszy kąt widzenia👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrail2024 Posted May 4 Share Posted May 4 Nie rozumiem o czym piszecie, przy włączeniu R z automatu na ekranie załącza się widok z tylnej kamery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XGregory Posted May 5 Author Share Posted May 5 Nie chodzi o główny ekran, a o lusterko wsteczne, które również może być ekranem dla kamery w trakcie normalnej jazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted May 5 Share Posted May 5 A właściwie co to za wersja, kupiłeś ją w Polsce i jest na Europę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrail2024 Posted May 5 Share Posted May 5 15 godzin temu, XGregory napisał: Nie chodzi o główny ekran, a o lusterko wsteczne, które również może być ekranem dla kamery w trakcie normalnej jazdy. Szokłeś mnie, bo pierwsze słyszę, a mam najwyższą wersję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkur Posted May 5 Share Posted May 5 To zostało wprowadzone w roku modelowym 2024. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XGregory Posted May 6 Author Share Posted May 6 14 godzin temu, JJacek napisał: A właściwie co to za wersja, kupiłeś ją w Polsce i jest na Europę? MY2024, kupiony PL. Ja mam pakiet Premium, ale z opisu widzę, że powinno być w wersji Tekna również bez premium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuji Posted May 6 Share Posted May 6 (edited) O ile pamiętam mają je samochody wyprodukowane po 08.2024 w wersji tekna. Edited May 8 by fuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted May 8 Share Posted May 8 Mój jest z 2023 tekna bez premium i nie ma. Tylko samo ściemniające jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtrail2024 Posted May 9 Share Posted May 9 A miało nie być żadnych różnic. Ciekawe co jeszcze maja inaczej 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJacek Posted May 9 Share Posted May 9 W roku modelowym 2025 albo 2026 będzie ten system z Google a starsze nie będą miały. W dniu 6.05.2025 o 12:22, fuji napisał: O ile pamiętam mają je samochody wyprodukowane po 08.2024 w wersji tekna. A masz system do monitorowania czy patrzysz na drogę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuji Posted Sunday at 07:36 AM Share Posted Sunday at 07:36 AM W dniu 10.05.2025 o 00:28, JJacek napisał: W roku modelowym 2025 albo 2026 będzie ten system z Google a starsze nie będą miały. A masz system do monitorowania czy patrzysz na drogę? Nie odpowiem bo nie kupiłem jeszcze samochodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts