Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

regulacja mechanizmu wycieraczek

adler
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Musiałem zdemontować mechanizm wycieraczek, bo łożyskowanie osi zatarło się kompletnie i niemiłosiernie piszczało. Przez nieuwagę odkręciłem to małe ramię z silniczka. Macie jakiś sposób jak to teraz ustawić?

Przepraszam za zdublowanie tematu.  Sądziłem, że nie wysłałem.

Temat do zamknięcia.  Prześledziłem aukcje z silniczkami wycieraczek. Zakładając, że były wymontowane w stanie spoczynku odwzorowałem położenie dzwigienki. Troszeczkę się pomyliłem i na początku ruchu jest nieznaczne cofnięcie wycieraczek. Na razie nic z tym nie robię. Jak ktoś będzie w podobnej sytuacji niech zwróci uwagę na mocowanie podszybia po stronie pasażera. Są tam dwa mocowania, które bardzo ciasną siedzą w gniazdach. Można połamać zaczepy na podszybiu, zwłaszcza ten skrajny. Nie wiem dlaczego nie zrobiono tak jak po stronie kierowcy, gdzie jest kołek przechodzący przez podszybie a nie kryty. Kupiłem bardzo dobre osie wycieraczek, gdzie obudowy i system mocowania jest metalowy, a nie plastikowy jak te oryginalne.

Edited by adler