adler Posted May 5 Share Posted May 5 (edited) Witam Musiałem zdemontować mechanizm wycieraczek, bo łożyskowanie osi zatarło się kompletnie i niemiłosiernie piszczało. Przez nieuwagę odkręciłem to małe ramię z silniczka. Macie jakiś sposób jak to teraz ustawić? Przepraszam za zdublowanie tematu. Sądziłem, że nie wysłałem. Temat do zamknięcia. Prześledziłem aukcje z silniczkami wycieraczek. Zakładając, że były wymontowane w stanie spoczynku odwzorowałem położenie dzwigienki. Troszeczkę się pomyliłem i na początku ruchu jest nieznaczne cofnięcie wycieraczek. Na razie nic z tym nie robię. Jak ktoś będzie w podobnej sytuacji niech zwróci uwagę na mocowanie podszybia po stronie pasażera. Są tam dwa mocowania, które bardzo ciasną siedzą w gniazdach. Można połamać zaczepy na podszybiu, zwłaszcza ten skrajny. Nie wiem dlaczego nie zrobiono tak jak po stronie kierowcy, gdzie jest kołek przechodzący przez podszybie a nie kryty. Kupiłem bardzo dobre osie wycieraczek, gdzie obudowy i system mocowania jest metalowy, a nie plastikowy jak te oryginalne. Edited May 6 by adler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts