ramirez8 Posted May 22 Share Posted May 22 Wypada zapłon na lpg świece wymienione.przewody i cewki ok na benzynie jedzie ładnie. LPG szarpie czy dziurawy wydech ma wpływ na całe ustrojstwo no i pokazuje mieszanka paliwowa na jednym banku pokazuje bogaty a na drugim pochyla się coś ktoś jakieś sugestie . jutro pokombinuje załatać wydech .mechanik coś wspomniał że gdzieś łapie lewe powietrze jak pracuje na lpg a że machanior nie obsługuje LPG to nic nie robił tylko wymienił świece i sprawdził cewki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WIWAN Posted May 22 Share Posted May 22 Podpinam się pod pytanie. Mam identyczną sytuację od tygodnia. Zbiegło się to z tym że na badaniu technicznym diagnosta powiedział mi że układ wydechowy mam nieszczelny i delikatnie gdzieś przegwizduje świece wymienione, cewki zapłonowe ok. Instalacja szczelna i ciśnienie książkowe. Na którym cylindrze masz wypadanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exopel Posted May 22 Share Posted May 22 nie wiem, czy to pomoże, ale w oplu miałem coś podobnego na montowanej firmowo instalacji landirenzo. po wielu perypetiach (nie ma sensu tego opisywać) udałem sie do dobrego gazownika, który, najpierw trochę pojeżdził, później podpiął instalacje pod komputer, coś tam pomruczł pod nosem i oznajmił, ze .." trzeci wtryskiwacz zdechł, a reszt też już tak sobie żyje.." wymienił cała listwę na stag'a i problemy się skończyły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez8 Posted May 22 Author Share Posted May 22 Wypadanie zapłonu p300 bez określenia cylindra jutro przejże całą i nstalke w sensie przewody itp polłatam wydech i skalibruje sterownik LPG dam znać jakie bendą efekty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez8 Posted May 23 Author Share Posted May 23 Witam pokleiłem wydech w miarę szczelny .przewody obejrzane niby ok ale znalazłem problem dysza w kolektorze luźna poprawiłem.praca silnika poprawną ale nadal na gazie telepie nie tak mocno jak wcześniej to znak że gdzieś jeszcze jest nieszczelnosc pokusze się o wymianę przewodów z listwy wtryskowej do kolektora i się zobaczy .a teraz najlepsze padła chłodnica rozszczelniła się i auto sika pod siebie pacjent u mechanika 🤣normalnie ręce opadają .ten jeden odczyt bogaty oznacza że gdzieś jest nieszczelnosc i ciodnie lewe powietrze na benzynie wszystkie pomiary w normie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez8 Posted May 30 Author Share Posted May 30 Witam problem rozwiązałem ,przewody wymienione ,filtry też, pokusiłem się o wyczyszczenie listwy wtryskowej LPG . Auto ożyło,praca płynna odczyty w normie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts