krecik_68 Posted May 25 Share Posted May 25 Dzień dobry Czy ktoś spotkał się z problemem braku możliwości włączenia biegu wstecznego? Wszystkie pozostałe biegi pracują normalnie, natomiast wstecznego nie można włączyć, pierścień na drążku się unosi, dźwignię można przesunąć w lewo ale nie można przesunąć do przodu. Dzieję się to zarówno na uruchomionym silniku jak i wyłączonym. Żadne operacje sprzęgłem nie odnoszą skutku. Co może być przyczyną? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted May 26 Share Posted May 26 21 godzin temu, krecik_68 napisał: Dzień dobry Czy ktoś spotkał się z problemem braku możliwości włączenia biegu wstecznego? Wszystkie pozostałe biegi pracują normalnie, natomiast wstecznego nie można włączyć, pierścień na drążku się unosi, dźwignię można przesunąć w lewo ale nie można przesunąć do przodu. Dzieję się to zarówno na uruchomionym silniku jak i wyłączonym. Żadne operacje sprzęgłem nie odnoszą skutku. Co może być przyczyną? Pozdrawiam Może któreś cięgno spadło z mocowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir204 Posted May 30 Share Posted May 30 dzien dobry czy moze juz wiesz co sie stalo z tym wstecznym . bo umnie to samo sie dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krecik_68 Posted May 30 Author Share Posted May 30 Niestety nie, dopiero na poniedziałek jestem umówiony do mechanika. Dam znać, gdy będę coś wiedział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krecik_68 Posted June 3 Author Share Posted June 3 Wsteczny odzyskany. Niestety mechanik za żadne skarby świata nie chce powiedzieć co było przyczyną, ale podejrzewam jakąś błahostkę typu mechaniczna blokada ciałem obcym bo zapłaciłem całe 50 PLN. Na pewno nie była to wina skrzyni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExploRer Posted June 4 Share Posted June 4 14 godzin temu, krecik_68 napisał: Wsteczny odzyskany. Niestety mechanik za żadne skarby świata nie chce powiedzieć co było przyczyną, ale podejrzewam jakąś błahostkę typu mechaniczna blokada ciałem obcym bo zapłaciłem całe 50 PLN. Na pewno nie była to wina skrzyni. Być może cięgno się zablokowało, to i tak 50pln to cud Jeździć obserwować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts