Guest kramar Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 No wiec zauwazylem ze w momencie kiedy dodaje gazu wciaga mi lekko drazek skrzyni biegow, po odpuszczeniu powraca. Nie jest to duyzy ruch ale jak sie trzyma reke na dzwigni to wyczuwalny, do tego czasem problemy z wrzuceniem jedynki lub 2. PS. olej w skrzyni byl wymieniany 2 tygodnie temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Scyzor Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 No wiec zauwazylem ze w momencie kiedy dodaje gazu wciaga mi lekko drazek skrzyni biegow, po odpuszczeniu powraca. Nie jest to duyzy ruch ale jak sie trzyma reke na dzwigni to wyczuwalny A to tym należy się martwić? Bo jeśli tak, to jest nas już dwóch... pzd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwasar Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 ...trzech... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shogun Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Witam ... czterech ... Dziś dolałem oleum do skrzyni i wrzucanie biegów troszkę się poprawiło. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ruda Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 ... pięć ... do ilu liczymy? :wink: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 ..sześć, ale odczuwalne na V biegu, cofa sie tak gdzieś 0,5cm. Meches powiedział, że nie istotne. Jedne auta mają tak, a inne nie i tyle. hmmm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Scyzor Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Wniosek? Kramar, uznajemy, że nie zadałeś pytania pzd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kramar Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 no to kurde zostalem oszukany na spotkaniu w katowicach pytalem ludzi i mi mowili ze to dziwne bo u nich tak nie ma i jeszcze mnie wysmiali dzieki za odpowiedz od razu lepiej jak wiadomo ze nie jest sie samemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mariusz Szwałkiewicz Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Witam. Podejrzewam Panowie że ruch drążka jest spowodowany ruchem całego zespołu napędowego na poduszkach zawieszenia silnika i skrzyni. Tak więc mieli rację mechanicy mówiąc że jeden tak ma a inny nie. Kwestia miękkości zawieszenia silnika. Dopóki to nie przeszkadza znacznie, nie należy się zbytnio przejmować ( w moim Transporterze T2 ruch całego zespołu napędowego musi być kompensowany odpowiednim luzem na lince sprzęgła ). Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 może masz wywalone poduszki silnika. U mnie też są pewne ruchy drążka ale niewielkie - jakie są u Ciebie ciężko na odległość poweidzieć. U mnie lada dzień (pewno ta sobota) wogle nie bedzie takiego zjawiska - wymieniam poduszkę tą najblizej lewarka skrzyni biegów na "pełną" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakeee Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Prawie w kazdym samochodzie jak dodajesz gazu (a zwlaszcza przy Twojej mocy) i trzymasz reke na lewarku zmiany biegow to czujesz ze lewar sie rusza. Caly zespol napedowy sie przesowa, a ze biegi ciezkawo wchodza - proponuje spojrzec na termometr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEEDY Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 8) W zasadzie to 7 ,ale oczywiście ruchy drążka nie są przesadnie duże,żeby ktoś się tym martwił PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Przeciez to normalka,uklad napedowy nie jest przyspawany na sztywno.Cos mi haczy 2 i 3 :roll: Co to moze byc :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Synchronizator... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Synchronizator...Nieeeeeeeeeee Jak go bujne na wyzsze obroty,to nie ma tego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest peter14 Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 osiem- ja mam tez problem z 1i 2 aby przełączyc. natomiast gdy silnik nie pracuję biegi wchodzą bez problemu. Moze ktos podpowie co to możę być.- pozdrawim- P-11 2.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts