Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Problem ze skrzynia biegow

Guest kramar
 Share

Recommended Posts

Guest kramar

No wiec zauwazylem ze w momencie kiedy dodaje gazu wciaga mi lekko drazek skrzyni biegow, po odpuszczeniu powraca. Nie jest to duyzy ruch ale jak sie trzyma reke na dzwigni to wyczuwalny, do tego czasem problemy z wrzuceniem jedynki lub 2.

PS. olej w skrzyni byl wymieniany 2 tygodnie temu

Guest Scyzor
No wiec zauwazylem ze w momencie kiedy dodaje gazu wciaga mi lekko drazek skrzyni biegow, po odpuszczeniu powraca. Nie jest to duyzy ruch ale jak sie trzyma reke na dzwigni to wyczuwalny

A to tym należy się martwić? Bo jeśli tak, to jest nas już dwóch...

pzd

..sześć, ale odczuwalne na V biegu, cofa sie tak gdzieś 0,5cm.

Meches powiedział, że nie istotne. Jedne auta mają tak, a inne nie i tyle. hmmm...

no to kurde zostalem oszukany ;) na spotkaniu w katowicach pytalem ludzi i mi mowili ze to dziwne bo u nich tak nie ma i jeszcze mnie wysmiali :P

dzieki za odpowiedz od razu lepiej jak wiadomo ze nie jest sie samemu

Guest Mariusz Szwałkiewicz

Witam. Podejrzewam Panowie że ruch drążka jest spowodowany ruchem całego zespołu napędowego na poduszkach zawieszenia silnika i skrzyni. Tak więc mieli rację mechanicy mówiąc że jeden tak ma a inny nie. Kwestia miękkości zawieszenia silnika. Dopóki to nie przeszkadza znacznie, nie należy się zbytnio przejmować ( w moim Transporterze T2 ruch całego zespołu napędowego musi być kompensowany odpowiednim luzem na lince sprzęgła ). Pozdrawiam.

może masz wywalone poduszki silnika.

U mnie też są pewne ruchy drążka ale niewielkie - jakie są u Ciebie ciężko na odległość poweidzieć.

U mnie lada dzień (pewno ta sobota) wogle nie bedzie takiego zjawiska - wymieniam poduszkę tą najblizej lewarka skrzyni biegów na "pełną"

Prawie w kazdym samochodzie jak dodajesz gazu (a zwlaszcza przy Twojej mocy) i trzymasz reke na lewarku zmiany biegow to czujesz ze lewar sie rusza. Caly zespol napedowy sie przesowa, a ze biegi ciezkawo wchodza - proponuje spojrzec na termometr ;)

8) W zasadzie to 7 ,ale oczywiście ruchy drążka nie są przesadnie duże,żeby ktoś się tym martwił

PZDR

• 7 months later...
Guest peter14

osiem- ja mam tez problem z 1i 2 aby przełączyc. natomiast gdy silnik nie pracuję biegi wchodzą bez problemu. Moze ktos podpowie co to możę być.- pozdrawim- P-11 2.0