Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Spryskiwacz

Guest Arall
 Share

Recommended Posts

Po 10 dniach użytkowania auta zdechł spryskiwacz. Model z 2005 roku. Nie słychać silniczka spryskiwacza do szyb. Myśle, że nie przymarzł, bo "odgrzewałem go w garażu przez kilka godzin". Czy ktoś miał podobną usterkę? Czy można jakoś temu zaradzić bez składania reklamacji? Z góry dzięki z info.

Prawdopodobnie uszkodzeniu uległ silniczek. U mnie tylko kiedys raz przymarzło wszystko ale wina była po mojej stronie bo zapomniałem wlać płynu zimowego. Chyba warto przejechac się do ASO niech oni zerknął pod maskę i powiedzą coś ciekawego.

Nie słychać silniczka spryskiwacza do szyb.

Kiedyś tak miałem (i to ze dwa razy) w fiacie uno z 1993. Jak widzę technologia nie poszła daleko do przodu :) U mnie trzeba było po prostu wymienić silniczek.

No i wyjasniło się. Byłem ze spryskiwaczem w byłem w innym ASO niż ta, gdzie kupłem auto i okazało się, że sprzedawca wlał wg stanu na dzień zakupu (30.12.2005 r.) letni płyn do spryskiwaczy :D i wszystko przemarzło. Dopiero 7 czajników gorącej wody pozwoliło roztopić lód, który zebrał się na silniczku spryskiwaczy. Nie ma jak kupić auto w środku zimy z letnim płynem do spryskiwaczy :D Teraz już wszystko działa jak należy. Ehhh fachowy - sprzedawcy.

i okazało się, że sprzedawca wlał wg stanu na dzień zakupu (30.12.2005 r.) letni płyn do spryskiwaczy :D

Nie wiem jak to jest, ale odbieralem juz kilka samochodow z salonu i NIGDY nie spotkalem sie aby nalany zostal plyn, sa dwa plyny ktore nie sa nigdy w salonie nalane: paliwo (gleboka rezerwa ;-)) i wlasnie plyn do spryskiwaczy :lol:

Ale coz, widac niektore salony leja i nie wiedza co

Guest cornholio78
No i wyjasniło się. Byłem ze spryskiwaczem w byłem w innym ASO niż ta, gdzie kupłem auto...

tak zapytam, dałeś 51000 za dobrze wyposażoną wersję + dostałes kilka pierdółek typu alarm za friko?