Guest andwojcik Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Witam, Posiadam Almerę 1998 roku (po liftingu) wersja 3-dzwiowa GX. Czy w przypadku tego modelu możliwe jest otwieranie klapy bagażnika przy pomocy pilota prz kluczyku czy też zachodzi konieczność używania tylko wajchy znajdującej się przy siedzisku fotela kierowcy? Jak jest w przypadku waszych samochodów? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pietia_pk Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Ja ma też wersje trzydzwiową z 99 u mnie można otwrzyć przy pomocy wajchy i kluczkiem wkładając w zamek i obracająć ćwierć obrotu. a przy pomocy pilota to nie wiem czy jest taka opcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiesiek_Almera Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Tak można. W alarmie musi być dodatkowy kanał i rezygnujesz z otwierania kluczykiem, trzeba odłączyć cięgno do zameczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Tak można. W alarmie musi być dodatkowy kanał i rezygnujesz z otwierania kluczykiem, trzeba odłączyć cięgno do zameczka. no i jeszcze silownik podlaczyc i powinno dzialac ale czy ktos to ma zrobione to nie wiem. Musialbys tez w centralce centarlnego miec osobny kanal do otwierania tylko klapy bo bez sensem byloby otwieranie klapy lacznie z wszystkimi drzwiami :wink: jest to do zrobienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest genjusz Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Witam, mam ten sam problem w almerze 98 po lifcie , z tym ze u mnie kluczyk nie chce sie przekrecic wogole, takze nie wiem co jest zle, moge otworzyc tylko ze srodka, mam centralny na wszystkie drzwi ale klape mozna otworzyc tylko ze srodka, czy jest jakas blokada zamka ze srodka zeby nie mozna bylo otworzyc kluczykiem, czy mam to zablokowane czy zamek jest uszkodzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Witam, mam ten sam problem w almerze 98 po lifcie , z tym ze u mnie kluczyk nie chce sie przekrecic wogole, takze nie wiem co jest zle, moge otworzyc tylko ze srodka, mam centralny na wszystkie drzwi ale klape mozna otworzyc tylko ze srodka, czy jest jakas blokada zamka ze srodka zeby nie mozna bylo otworzyc kluczykiem, czy mam to zablokowane czy zamek jest uszkodzony. u mnie to samo :/ kluczyk sie nie kreci w zamku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafals Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 U mnie tez i wyszlo, ze jest uszkodzony zamek. Koszt nowego to 120 zl z przezbrojeniem na stary kluczyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest andwojcik Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 W moim przypadku napewno nastąpiła wymiana całej klapy bagażnika (inne zapadki kluczyka) więc po tej stronie widziałem problem. Okazuje się jednak, że jest to problem szerszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gre Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 o tak, u mnie też sie to pojawiło, otwieram tylko z kabiny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 poczekam do wiosny mzoe sam go jakos odblokuje... a narazie to sobei ze srodka musze otwierac 120pln... mozna by na cos innego wydac ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Moj zamek swego czasu tez zaczął odmawiac posluszenstwa ale po zalaniu :wink: go WD40 powrocil do dawnej swietnosci i juz od roku nie sprawia zadnych problemow ! Moze tez sprobojcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts