Guest dubon Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Witam, mam następujący problem - otóż w Nissanie K12 rocznik 2004 rdzewieje metalowy pierścień wlewu paliwa. I to rdzewieje konkretnie - na całym obwodzie, a drobiny rdzy wpadają sobie do baku. Czy ktoś zaobserwował podobne zjawisko?? pzdrw dubon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Na co czekasz. Jedź do serwisu na gwarancje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dubon Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 No właśnie. Zgłaszałem w serwisie, byli bardzo zdziwieni i zaproponowali posmarowanie jakimś smarem. Uważam, że powinni ten pierścień wymienić, ale zanim pójdę się z nimi wykłócać chcę sprawdzić czy mój problem jest rzeczywiście taki odosobniony. Ani na google, ani na forum niczego takiego nie znalazłem pzdrw dubon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmiglo Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 właśnie wróciłem od auta bo byłem sprawdzić, w mojej k12 takie zjawisko nie występuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dubon Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Dzieki za sprawdzenie, czyli widze jasno, że mój wlew musi być wadliwy. Ale poza tym to autko bez zarzutu. pzdrw dubon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Kufa...... ale z tego modelu to jest KUPA. Dawno nie widziałem takiego grata. I jeszcze bym to zrozumiał gdyby to były rocznika np. 1995 ale to są nowe wózki po 2003 roku kiedy to każde z tajli karoseryjnych miały być profesionalnie chronione przez korozją. Dla mnie ten model to porażka HHA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawcior Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Boże....z każdym dniem sie coraz bardziej ciesze że mam tą K11 ...a miałem k12 kupować ale za droga była jeszcze troche...traz widze, po tym co piszecie,że moja K11 przeżyje K12 :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmiglo Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 jasne, jasne k12 są be i wogóle, a jakoś z moją się NIC nie dzieje, ale oczywiście...k12 to złom jakich mało, założe sie, że znajde k11 z podobnymi problemami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawcior Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Bo grunt to trafić na dobry egzemplarz tyle że w 1 modelu auta jest ich wiecej a w drugim mniej :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gray5 Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 nic tylko sie troche dziwie ,ze juz rdza bierze przy rocznym aucie :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funio Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Oj tu was roszczaruje wcale nie chodzi o dobry egzemplarz dzis tankowalem autko 2004r 1,4 MAM RDZE NA WLEWIE zrzera mi normalnie az mlaszcze ...korka nie ruszy pewnie chinski ale z plastiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manix Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 (edited) jasne, jasne k12 są be i wogóle, a jakoś z moją się NIC nie dzieje, ale oczywiście...k12 to złom jakich mało, założe sie, że znajde k11 z podobnymi problemami U mnie to samo,zero problemów od 6 lat,zabezpieczenie antykorozyjne wzorowe(garażowana pod chmurką),spalanie rewelacja,technicznie też super(fakt, że model po lifcie w 2005r)Samochód oprócz żarówek,nigdy nie miał najmniejszych problemów. Córka nie chce się jej pozbyć za nic w świecie Edited May 10, 2011 by manix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funio Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Wiecie dlaczego rdzewieje wlew paliwa ,,,pod korkiem jest dziurka do odprowadzenia wody ,,,niestety ona jest zapchana smieciami i stoi tam woda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts