Guest M.I.C.A Posted January 23, 2006 Share Posted January 23, 2006 Rano podchodzę do samochodu a pod chłodnicą plama oleju...ocho w minus 20 szykuje się robota....okazało się ze poszedł mi cybant tuż przed chłodnicą oleju od wspomagania. Ok zrobiłem. Na drugi dzień to samo - plama pod chłodnicą...cybant ale w innym miejscu...co jest grane? Mam wymienić wszystkie cybanty?? Ciśnienie rozwala układ wspomagania...ale dlaczego? Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEEDY Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Zalej nowym dexronem,może ten stary nie trzyma wiskotermy? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karol_mar Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Witam, mam podobny problem: przy -24 st nagle pojawila sie plama pod silnikiem i padło wspomaganie. W związku z tym mam pytanko, czy jazda bez płynu w ukladzie wspomagania może spowodować jakieś uszkodzenia ? Może ma ktoś sprawdzony warsztat w Poznaniu, gdzie można to uczciwie i za rozsądną cenę naprawić ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jacbar Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 pły może nie trzymać już właściwości, powinno sie go wymieniać (tak samo płyn hamulcowy) co 2 lata, w czasie eksploatacji może absorbować wilgoć z powietrza i przy niskich temperaturach zamarzać . wymiana płynu powinna pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karol_mar Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Dzięki. Byłem dzisiaj na stacji Carmana, podobno uszczelnili układ, kazałem też zmienić płyn na nowy, na razie wszystko jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest M.I.C.A Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 U mnie też wszystko ok po wymianie płynu oraz założeniu dodatkowego cybanta... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEEDY Posted January 27, 2006 Share Posted January 27, 2006 I tak jak mówilem płyn stary i nie trzymał wiskotermy,super,że po kłopocie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.