Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Micra, sunny swap

Guest Misiek_okecie
 Share

Recommended Posts

Guest Misiek_okecie

Witam szanownych klubowiczow. Sluchajcie chcialbym kupic micre lub sunny n13, takie male, starawe. Chcialbym do tego wrzucic jakis mocny silnik, ew przerobic stare (ale z micry 1.2 nie wyciagne zbyt duzo) Chodzi o to zebym kupil tanio autko i sukcesywnie miesaic po miesiacu dokladal kucykow. CO myslicie? Jakie silniki wejda w w/w jezdzidelka itd?

powiedz jeszcze ile chcesz kasy na to przeznaczyć...., najlepszym silnikiem nie wątpliwie jest SR20, ale nie wiem czy w mikrusku silnik też jest poprzecznie

powiedz jeszcze ile chcesz kasy na to przeznaczyć...., najlepszym silnikiem nie wątpliwie jest SR20, ale nie wiem czy w mikrusku silnik też jest poprzecznie

Poprzecznie

No to SR20 by dało rade wrzucić, ale widze że kolega Bombel w tym temacie jest najbardziej zorientowany co do swapu w tym kierunku, lecz moim zdaniem silniki CA18DET to raczej padaczka w porównaniu z SR20, teraz trzeba by rozważyc czy przy swapie na SR20 będzie o wiele więcej kombinacji niż w przypadku CA18DET, a może kupić N13gti z CA18DE i go uturbić ??

No to SR20 by dało rade wrzucić, ale widze że kolega Bombel w tym temacie jest najbardziej zorientowany co do swapu w tym kierunku, lecz moim zdaniem silniki CA18DET to raczej padaczka w porównaniu z SR20, teraz trzeba by rozważyc czy przy swapie na SR20 będzie o wiele więcej kombinacji niż w przypadku CA18DET, a może kupić N13gti z CA18DE i go uturbić ??

CZY JA WIEM CZY taka padaczka, ostatnio z Tomei-a widziałem wiesci ze seryjny wał wytrzymuje 500 koni:O:O: :shock:

a może kupić N13gti z CA18DE i go uturbić ??

to jest chyba najlepsze rozwiazanie. jakis czas temu stal taki na allegro za smieszne pieniadze i sie sam zastanawialem nad taka zabawa. wydmuszke z tego zrobic zaloszyc suszarke i na cwiare postawic.

Guest Misiek_okecie

Ok, cena saniacza n13 lub mikruska starego to ok 2tys. zł. Ile kosztuje ten wspanialy silniczek sr20?

Chce wylozyc jakies 2500na samo auto jezdzace i miesiac po miesiacu dokladac kucy. Ale wolalbym zaczac te dokladanie od czegos a nie od 1.2 albo 1.7 diesel ( sorry Szymeq ;) ).

kolega ma do sprzedania n14 gti za jakies 3000. lekka buda, na starcie masz sr20de w 140 koniach. fajna podstawa do dlubania zarowno n/a jak i turbo.