Guest krzysno Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 cos tlucze mi sie po lewej stronie z tylu samochodu. jest to gluchy stuk, jakby cos w bagazniku. myslalem ze to kolo zapas. ale wyjalem wszystko i stuka dalej. po przejechaniu kilku km przewaznie przechodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stranger Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 cos tlucze mi sie po lewej stronie z tylu samochodu. jest to gluchy stuk, jakby co a) łącznik stabilizatora (najbardziej prawdopodobne ) poducha amortyzatora c) coś Ci w bagazniku lata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marekmarecki Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Potwierdzam. U mnie tez stukało z tyłu z reguły na wybojach. Wymieniłem łączniki stabilizatora i jest OK :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maras Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 A u mnie z tyłu po prawej coś skrzypi, ale słychać tylko na większych nierównościach np progach zwalniających. Zaczęło się jak zima przyszła :? Wahacz jakiś czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest axg Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 W mojej P10 z tylu stukaja klocki - brak blaszek mocujacych klocki. Gdy lekko przycisne hamulec stukanie ustaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest figur Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 potwierdzam przypuszczenia kolegi Strangera, też wymieniałem łącznik. a co do skrzypienia z tyłu: jak jest ciepło to pomagał WD40 na korektory hamowania a jak zimno to trzeszczały odbojniki w klapie. kupiłem w norauto odbojniki bodajże do Jetty (chyba po 5 PLN), podpiłowałem grzybek, odbojnik skróciłem o 2mm i nic nie skrzypi. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 To może być łącznik stabilizatora a jeśli nie i wydaje Ci się, że z bagażnika to może lewarek??? Najlepiej podjedź na trzepaki i będzie jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.