gregor Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Czy spotkał sie ktoś z czymś takim: podczas gwałtownego hamowania z okolic przednich zacisków słychać stukanie w momencie jak samochód się już zatrzymuje i jest problem z zablokowaniem kół na suchej nawierzchni, wogóle ostatnio skuteczność hamowania jest kiepska. Sprawdzałem tarcze i klocki i jak narazie jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest --Mlody-- Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 kurcze, mialem pare problemow z hamulcami, w zasadzie jeszcze mam, ale stukac nic nie stukalo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minio Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Przyczyną może być odklejenie się okładziny ciernej od części metalowej klocka, obie części przesuwają się względem siebie i stukają, powstaje dodatkowy luz co zmniejsza skuteczność hamowania, sugeruję dokładne sprawdzenie klocków. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hubo Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Czy spotkał sie ktoś z czymś takim: podczas gwałtownego hamowania z okolic przednich zacisków słychać stukanie w momencie jak samochód się już zatrzymuje i jest problem z zablokowaniem kół na suchej nawierzchni, wogóle ostatnio skuteczność hamowania jest kiepska. Sprawdzałem tarcze i klocki i jak narazie jest ok. Witam, czy możliwe jest że mamy podobny problem? http://nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t...c6756aaab8d67b0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor Posted February 14, 2006 Author Share Posted February 14, 2006 już problem za hamulcami rozwiązany: winne były klocki, które nierównomiernie sie ścierały i troszkę "zaorały" tarcze. Klocki wymieniłem, oddałem tarcze do przetoczenia i juz jest git Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ku2000 Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 a do tych klockow mam male zapytanko. jakie klocki byly by najlepsze, jakiego producenta, zeby problem sie nie pojawil, poniewaz u jest to samo. jedyni inaczej sie objawia, bo dopiero po rozgrzaniu hamulcow i probie mocniejszego hamowania przy niskiej predkosci. to jak mowicie jest wina klockow bo moje sa jeszcze jak nowe(chodzi o grubosc). pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 a do tych klockow mam male zapytanko. jakie klocki byly by najlepsze, jakiego producenta, zeby problem sie nie pojawil, poniewaz u jest to samo. jedyni inaczej sie objawia, bo dopiero po rozgrzaniu hamulcow i probie mocniejszego hamowania przy niskiej predkosci. to jak mowicie jest wina klockow bo moje sa jeszcze jak nowe(chodzi o grubosc). pozdrawiam kazdy ma swoje przejscia i kupuje swoje ulubione ;] ja mam kashyama... nie pyla bardzo i sa niedrogie.. problemow z hamowaniem nie mam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lowiec Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 ja mam ferodo primer i tarcze brembo zadnych problemow...pasazerowie doceniaja zapiecie pasow przed rozpoczeciem jazdy;) pozdrawiem slawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.