Guest IHI Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Koledzy - stałem się posiadaczem alufelg . Mam pytanie do doświadczonych - czy przy przekładce muszę kupiś specjalne śruby, czy mogę użyć starych śrub od felg stalowych? Dzięki za podpowiedzi - IHI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 do alumow ida inne sruby ja mam zestawik sruby zabezpieczajace po jednej na felge i reszta zwykle. ale nie przykrecaj bron boze na te same sruby co stalowki :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kolter Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Te z felg metalowych się nie nadają,dla własnego bezpieczeństwa zakup sobie śruby do alufelg niestety nie wiem gdzie można je nabyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Te z felg metalowych się nie nadają,dla własnego bezpieczeństwa zakup sobie śruby do alufelg niestety nie wiem gdzie można je nabyć. allegro ;];] lub u oponiarzy.... ja zabezpieczajace firmy krolak kupilem na allegro a te zwykle z felgami dostalem... jak bedziesz kupowal to poszukaj zakrytych.. ja mam zwykle przelotowe :/ ale narazie nie mam kasy na zakryte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 A ja mam od stalówek i jeszcze mi jakoś koła nie odpadły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vulture30 Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 A ja mam od stalówek i jeszcze mi jakoś koła nie odpadły no własnie. ja też śrub nie zmieniam . hmmmmm.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 przy jakimś aucie tez miałem zwykłe nakrętki i nie przypominam sobie zebym mia jakies problem z tym związane a porządne kryte nakrętki mozna kupić np. w inter cars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 A ja mam od stalówek i jeszcze mi jakoś koła nie odpadły no własnie. ja też śrub nie zmieniam . hmmmmm.... te do stalowek i te do alumow maja inny ksztalt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kazek Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 ja też przejeździłem na stalowych nakrętkach, poprostu u siebie gość nie był w stanie sprwadzić mi nakretek do nissana, na szczęście koła są wszystkie, ja żyję, a co tyczy nakrętek stalowych i do felg alum to różnią się kątem stożka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest indygox Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Jak przekładałem z alu na felgi stalowe to mi nie spasowały nakrętki ( rożny kąt ) - musiałem dokupic -( od 8 zł szt- w góre ) ale modeli alu jest dużo byc moze czasem nakrętki pasują tez do stalowych skoro niektórzy klubowicze jeżdzą i żyją :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 no ale moga sie zle ulozyc felgi i pozneij problem wedlug mnie to tak maly wydatek ze nei ma sensu ryzykowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piomal Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 Sklepy ze śrubami i felgami zawsze będą twierdzić, że do alufelg trzeba kupić inne nakrętki, bo na tym zarabiają. Najważniejsze, żeby pasowały, a czy to są specjalne czy niespecjalne, to nie ma znaczenia. Kwestią estetyczną pozostaje, czy kryte czy odktyte, czy chromowane czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 u mnie sie np roznia a co do sklepu to i tak moglem wybrac sobie gratis jakie chce... tylko ze akurat zakrytych nie bylo mam odkryte chromowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmiglo Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 no i oczywiscie zestaw zabepieczajacy :!: ja ostatnio zgubiłem nakładke do odkręcania, i przez zmianą na zimówki u oponiarza mieli dużo roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SemiHemi Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Witam. Ma ktoś może takie felgi od nowości? Jakimi nakrętkami były dokręcone? Kupiłem takie i nakrętki od stalówek cosik mi nie pasują, niby wszystko dobrze ale.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts