Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Śruby do alufelg

Guest IHI
 Share

Recommended Posts

Koledzy - stałem się posiadaczem alufelg :D . Mam pytanie do doświadczonych - czy przy przekładce muszę kupiś specjalne śruby, czy mogę użyć starych śrub od felg stalowych?

Dzięki za podpowiedzi - IHI.

do alumow ida inne sruby :) ja mam zestawik sruby zabezpieczajace po jednej na felge i reszta zwykle. ale nie przykrecaj bron boze na te same sruby co stalowki :shock:

Te z felg metalowych się nie nadają,dla własnego bezpieczeństwa zakup sobie śruby do alufelg niestety nie wiem gdzie można je nabyć.

allegro ;];] lub u oponiarzy.... ja zabezpieczajace firmy krolak kupilem na allegro a te zwykle z felgami dostalem...

jak bedziesz kupowal to poszukaj zakrytych.. ja mam zwykle przelotowe :/ ale narazie nie mam kasy na zakryte

A ja mam od stalówek i jeszcze mi jakoś koła nie odpadły

no własnie. ja też śrub nie zmieniam . hmmmmm....

przy jakimś aucie tez miałem zwykłe nakrętki i nie przypominam sobie zebym mia jakies problem z tym związane

a porządne kryte nakrętki mozna kupić np. w inter cars

A ja mam od stalówek i jeszcze mi jakoś koła nie odpadły

no własnie. ja też śrub nie zmieniam . hmmmmm....

te do stalowek i te do alumow maja inny ksztalt.

ja też przejeździłem na stalowych nakrętkach, poprostu u siebie gość nie był w stanie sprwadzić mi nakretek do nissana, na szczęście koła są wszystkie, ja żyję, a co tyczy nakrętek stalowych i do felg alum to różnią się kątem stożka

Guest indygox

Jak przekładałem z alu na felgi stalowe to mi nie spasowały nakrętki ( rożny kąt ) - musiałem dokupic -( od 8 zł szt- w góre ) ale modeli alu jest dużo byc moze czasem nakrętki pasują tez do stalowych skoro niektórzy klubowicze jeżdzą i żyją :-)

Sklepy ze śrubami i felgami zawsze będą twierdzić, że do alufelg trzeba kupić inne nakrętki, bo na tym zarabiają. Najważniejsze, żeby pasowały, a czy to są specjalne czy niespecjalne, to nie ma znaczenia.

Kwestią estetyczną pozostaje, czy kryte czy odktyte, czy chromowane czy nie.

u mnie sie np roznia :) a co do sklepu to i tak moglem wybrac sobie gratis jakie chce... tylko ze akurat zakrytych nie bylo :( mam odkryte chromowane

no i oczywiscie zestaw zabepieczajacy :!: ja ostatnio zgubiłem nakładke do odkręcania, i przez zmianą na zimówki u oponiarza mieli dużo roboty :lol:

• 6 years later...

Witam. Ma ktoś może takie felgi od nowości? nissan_almera_i_320.jpegJakimi nakrętkami były dokręcone? Kupiłem takie i nakrętki od stalówek cosik mi nie pasują, niby wszystko dobrze ale.... :(