Guest 55 Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Witam! posiadam nissana n14 16v '95 r , ,auto jest ok , lecz mam problem z obrotomierzem , który raz wskazuje na maxa , raz wogóle nie działa , a niekiedy skacze jakby coś niełączyło. czy ktoś miał taki przypadek ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest raveland Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 kiedys byl jakis temat z podobnym watkiem o ile dobrze pamietam to cos sie przepalilo i trzeba bylo wymienic uzyj SZUKAJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tomek666 Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Mój obrotek, po rozruchu silnika, też przeważnie wariuje a po 4-5 minutach wskazuje poprawie. Jakoś mi to szczególnie nie przeszkadza, ale wiadomo - lepiej by było gdyby nie świrował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mushroom Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 U mnie potrafił też czasem wariować. Przyczyną były zimne luty na płytce z silniczkiem obrotomierza. Po poprawieniu ich zwykłą lutownicą wszystko pięknie działa. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tomek666 Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 U mnie potrafił też czasem wariować. Przyczyną były zimne luty na płytce z silniczkiem obrotomierza. Po poprawieniu ich zwykłą lutownicą wszystko pięknie działa. Pozdrawiam. A czy to trzeba licznik rozbierać, żeby się do środka dostać? W życiu nie miałem lutownicy w ręce :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mushroom Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 U mnie potrafił też czasem wariować. Przyczyną były zimne luty na płytce z silniczkiem obrotomierza. Po poprawieniu ich zwykłą lutownicą wszystko pięknie działa. Pozdrawiam. A czy to trzeba licznik rozbierać, żeby się do środka dostać? W życiu nie miałem lutownicy w ręce :oops: Niestety trzeba. U mnie trzeba było wyjąć obrotomierz, zdjąć wskaówkę i tarczę aby dostać się do środka. Zimny lut zazwyczaj jest taki matowy w porówaniu z innymi, niestety nie mam dobrego przykładu w postaci zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.