Guest czechoj Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Mam mały problem z ustaleniem pierwotnego koloru pojazdu otóż z nr VIN wychodzi (tak domniemam) że: kolor wnętrz auta to czarny a jaki powinien być na zewnątrz? gdzie kończy się malowanie wnętrza a gdzie zaczyna sie powloka zewnętrzna? VIN: SJNEAAK11U4042006 Model code: EAEALBFK11EGA---D- Internal color: G - BLACK Production year/mon: 0010 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C 2WD GRADE - L TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: #BWAX- HRST3-REAR HEADRESTS MUDG2- PS. Cała komora silnika jest czarna matowa, to samo tył auta pod klapą (3-cie drzwi), odkryte elementy w kabinie również są całę czarne i wypolerowane. Zewnątrz auto ma kolor "indigoblau" i receptura koloru wpieta jet do ksiązki serwisowej z pieczątką Nissana (sprzedawcy). Auto nie było serwisowane w salonie gdzie zostało nabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szmiglo Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 tutaj pojawia sie problem, bo najczęsciej oznaczenie o lakierze jest albo na słupku przy drzwiach kierowcy, albo przy silniku(tak jak w mojej k12), jeżeli któryś z tych elementów miałeś zmieniany to może być ciężko :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 auto miałobyc niebite i faktyczne ogledziny u majstra specjalisty to potwierdziły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piotri Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Ciekawe. Myślalem że sawsze jest taki sam kolor na zewnątrz jak i wewnątrz. Ja mam niebieski metalik i elementy pod maska oraz pod klapa sa niebieskie matowe a we wnetrzu juz zwykly lakier. Wygląda jakby komuś się kolor nie spodobał :wink: i przemalował. A co to za kolor "indigoblau" :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Ja też tak myślałem, ale teraz sam już nie wiem kurcze. Wpisując nieco zmodyfikowany VIN okazuje się że występują dwa kolory internal i externel np: VIN: SJNEAAK11U4022006 Model code: EAEALBFK11EGA-5--L Internal color: K - GRAY External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 0009 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C 2WD GRADE - L TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: MLDGG- PWST2-F/POWER STEERING Indigoblau to odmiana niebieskiego. Auto było po Lukas Banku i wiem, że była przemalowywana ale nie rozumiem skąd te dwa kolor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 No i jeszcze ten VIN: VIN: SJNEAAK11U4052006 Model code: EAEALTFK11EGAD2DFB Internal color: G - BLACK External color: KL0 - SILVER Production year/mon: 0011 Model start year: 9208 Model finish year: 0211 Model: Nissan MICRA K11E Description: ENGINE - CG10DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - EUROPE GROUP C GRADE - SI TYPE BODY - 3 DOOR HATCHBACK Description: #BWAX- ABAGS-DRIVER ASSIST AND SIDE AIRBAG ACON3-F/AIR CON HRST3-REAR HEADRESTS PWDW5-F/PWR WDW REGEG- SKIDC-F/4WHL ANTISKID SPKR6- WHSTE- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest L05_PL Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 Ehhh z tym że :] Internal color --> to kolor wnętrza pojazdu, tapicerka itp External color --> to kolor karoserii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 czyli w moim przypadkuu nie mam określonego koloru zewnętrznego auta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 czyli w moim przypadkuu nie mam określonego koloru zewnętrznego auta? Jak nie jak tak Kolor to Z11 i udało mi się znaleść, że to jest Pearl Black Metallic. Kolor wykonczenia wnetrza G czyli black Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czechoj Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 a jak to wynalazłeś? Dzięki to rozwiało moje wątpliwości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 a jak to wynalazłeś? Dzięki to rozwiało moje wątpliwości Kod koloru z programu serwisowego, a jego rozwiniecie z netu (bo akurat tego kodu nie bylo w rozpisce skrotow) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts