Guest golemik Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Czesc Gdzie w Primerze P11, silnik GA16 znajde filtr PCV. W almerze 1.4 mialem go przy filtrze powietrza. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 a co w P11 tam nie ma? przecież to ta sama obudowa i nawet ten sam filtr powietrza... co do PCV czy PVC wymiana bądź czyszczenie wiele nie da prktycznie nie da nic poza spokojnym sumieniem ale ja to zrobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 CzescGdzie w Primerze P11, silnik GA16 znajde filtr PCV. W almerze 1.4 mialem go przy filtrze powietrza. Dzieki sprawdź dokładnie w książce napraw - np w mojej jest zawór pcv, nie ma filtra pcv. Natomiast w wersjach ze skrzynią biegów CVT - jest. Instrukcja obsługi podaje że niby w każdej jest filtr pcv ale jest to błąd, można sprawdzić w kartach obsług okresowych w ASO oraz w katalogu części i service manualu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel2000 Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Powinien być w obudowie filtru powietrza. Zdaje się, że gdzieś koło prawej strony przedniej krawędzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest golemik Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 sprawdź dokładnie w książce napraw - np w mojej jest zawór pcv, nie ma filtra pcv. Natomiast w wersjach ze skrzynią biegów CVT - jest. Instrukcja obsługi podaje że niby w każdej jest filtr pcv ale jest to błąd, można sprawdzić w kartach obsług okresowych w ASO oraz w katalogu części i service manualu. szukalem od razu w obudowie filtra -tak jak mialem poprzednio w almerze -nie ma. W instrukcji napisali ze jest. W service manualu w czynnosciach przegladowych przy liczbie kilometrow 120000 tak jak w instrukcji jest napisane ze wymiana, natomiast w opisie wymian oleju, świec itd jest opis i rysunek zaworu pcv. Zglupialem i zapytalem tutaj Dzieki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
poxi Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Witam Czy nissan primera P11 2.0 2001r posiada coś takiego jak filtr PCV jeżeli tak to gdzie on się znajduje? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulisses Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Witam Czy nissan primera P11 2.0 2001r posiada coś takiego jak filtr PCV jeżeli tak to gdzie on się znajduje? pozdrawiam SR20DE nie maja PCV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.