Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Swiatła przednie i żarówki do nich

Guest MacKo
 Share

Recommended Posts

jak w temacie

ponieważ w primkach 10 sąpodwójne światła z przodu więc mam pytanie:

- "długie" są na H3

- "mijania" na H4 ale czy można dostać żarówkę tylko ze światłem mijania ??

bo po co mi dodatkowy zarnik od "długich" skoro i tak nie będzie świeicił?? a moze sie mylę ??

i tak p[rzy okazji tematu - jakie żarówki macie i jakie wrażenia?

Guest cornholio78

a może te długie na h3 to powinny być ustawione niżej i pełnić funkcję przeciwmgielnych, jeśli masz h4, a h4 zawsze ma 2 żarniki, to pewnie ta żarowka powinna realizować też światła długie :roll:. W rozwiązaniach gdzie światła drogowe są na oddzielnej żarówce, światła mijania mają żarówkę h1 lub h7, choć różne kwiatki się nieraz zdarzają :? . Co do żarówek: sprawdziłem większość modeli i najlepsze wg mnie sa osram silverstar a zaraz po nich philips bluevision

ja w p-10 mialem tak ze: mijania bylo na h4 a jak sie dlugie wlaczylo to zapalaly sie dlugie w tej h4 i dodatkow ta druga zarowka h3 i byly mocne swiatelka :) mialem p-10 sri taka jak teraz ma kadi

Guest Maniek-ol
ja w p-10 mialem tak ze: mijania bylo na h4 a jak sie dlugie wlaczylo to zapalaly sie dlugie w tej h4 i dodatkow ta druga zarowka h3 i byly mocne swiatelka :) mialem p-10 sri taka jak teraz ma kadi

Ja też mam tak samo.

Guest misiek_83
Popieram,mam identyko.

Guest misiek_83
to do środkowych można strobo dać :lol:

a tak na serio to na jakich zarówkach śmigacie?

O firme chodzi?Narazie na xenono podobnych,ale w domu mam jeszcze osram silverlight.

Guest cornholio78
O firme chodzi?Narazie na xenono podobnych,ale w domu mam jeszcze osram silverlight.

chyba silverstar :? będziesz bardzo zadowolony. Dają białe, nie niebieskawe światło ale sa zarąbiaście wydajne

właśnie wróciłem z trasy... a że noc to i na światłach trzebaa było jechać :D

wniosek mam taki ze trzeba wymienić żarówki na jakieś typu BLUE... te co są kiepsko świecą

Polecam osram silerstar. Dobre i w miare tanie (23zl szt.) Jest przepasc miedzy nimi a zwyklymi h4. Zmienilem pierw jedna i porownalem jak swieca i jak napisalem roznica byla kolosalna.

no i wreszcie zainstalowałem pozycyjne z przodu bo nie było - myślałem że włożę rękę i zrobię 1/4 obrotu i już a tu.... :?

to rozebrałem cały przód - tzn. wyjąłem lampy i wymieniłem te pierdzielone pozycje... :D

• 2 months later...
Guest jaras

Wyjaśniona została żarówka H4 i H3 a co z H1?

Różnorodność widać jest duża: tylko H4, H4+H1, H4+H3.

Wiem, że lampa na pojedyńczą żarówkę ma inne szkło. Czy są jakieś różnice między H4+H1 i H4+H3? Czy to jedynie kewstia samej żarówki? Czym różni się H3 od H1?

• 3 weeks later...
Guest tomek.z.25

Miałem H4 PHILIPS BLUE coś tam(nie pamiętam) świeciły bardzo dobrze.

Teraz mam H4 PHILIPS SILVERVISION (albo coś koło tego) + 100% dają super białe światło

tylko coś mi się wydaje że będe zmuszony jechać do stacji kontroli na regulacje bo coś jak by inaczej światło rorpraszały (świecą niżej), jeśli chodzi sprawy typu: topienia się kostek lub odblasków w reflektorach czy też grzania się przewodów albo bezpieczników to nie zauważyłem.

Lampy wewnętrzne H1 są lampami dalekosiężnymi i muszą świecić lekko wyżej, a nie jak ktoś wcześniej mówił że może w dół :roll: :idea:

Guest BEDZIEK

Ja mam tylko żarówki H7! W kloszu jest jeszcze miejsce na jedną żarówke tylko że nie posiadam kostki i otwór jest zasłonięty więc tak musiało być od nowości! Kupiłem ostatnio Philips VissionPlus!Pięknie świecą! A tak wogóle w nowym autoswiaecie sa opisane żaróki!

Philipsy miałem u siebie przez jakis czas, strasznie mnie zaskoczyły spaliły sie w odstępie dosłownie godziny. Teraz mam Osram i jest bdobrze

A tak wogóle w nowym autoswiaecie sa opisane żaróki!

Dlaczego nie opisują tungsram megalight...? kidyś były w teście ale to było dawno... i były w ścisłej czołówce ja mam takie H4 Megalight + 60% są super i kosztowały 25zł... za 2 szt

Guest tomek.z.25
Philipsy miałem u siebie przez jakis czas, strasznie mnie zaskoczyły spaliły sie w odstępie dosłownie godziny. Teraz mam Osram i jest bdobrze

Aż sie nie chce wierzyć . :065:

Może dotykałeś szklanych baniek ? :-k

Aż sie nie chce wierzyć . :065:

Może dotykałeś szklanych baniek ? :-k

Wisz staram sie trgo nie robić, wygladało to tak jak by poprostu sie zepsuły, sam nie wiem wiecej ich nie kupowałem i na innych nie mialem tego problmu. Może poprostu pech :(