Guest Marb Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Przy dekodowaniu mojego VIN wyszło że mam Antiskid ale nie bardzo wiem czy rzeczywiście go mam bo nie wiem jak no i czy wogóle można to sprawdzić. Wiem że jest to układ antyposlizgowy ale myslałem, że mają one konkretne nazwy jak ASR, ESP, ABS a tu tak ogólnie. ESP to nie jest bo to nie ta półka a ASR myślałem że tez nie bo najczęściej wystepuje on wraz z przyciskiem, którym mozna go wyłączyć. Kolega Cornholio przypuszcza że to jest ASR co mozna sprawdzić np brakiem mozliwości spalenia gumy ale Okolook stwierdza że nie koniecznie gdyż on ma system antyposlizgowy, który "nie zabrania" mu palenie gumy a działa przy utracie przyczepności w czasie jazdy. {Ustalilismy to w innym watku, który tak naprawdę dotyczył czegoś innego i zostalismy z niego pogonieni ) Reasumując czy mam ten Antiskid i w takim razie kiedy on działa w Nysach tzn kiedy mozna się przekonać że działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Przy dekodowaniu mojego VIN wyszło że mam Antiskid ale nie bardzo wiem czy rzeczywiście go mam bo nie wiem jak no i czy wogóle można to sprawdzić. Wiem że jest to układ antyposlizgowy ale myslałem, że mają one konkretne nazwy jak ASR, ESP, ABS a tu tak ogólnie.ESP to nie jest bo to nie ta półka a ASR myślałem że tez nie bo najczęściej wystepuje on wraz z przyciskiem, którym mozna go wyłączyć. Kolega Cornholio przypuszcza że to jest ASR co mozna sprawdzić np brakiem mozliwości spalenia gumy ale Okolook stwierdza że nie koniecznie gdyż on ma system antyposlizgowy, który "nie zabrania" mu palenie gumy a działa przy utracie przyczepności w czasie jazdy. {Ustalilismy to w innym watku, który tak naprawdę dotyczył czegoś innego i zostalismy z niego pogonieni ) Reasumując czy mam ten Antiskid i w takim razie kiedy on działa w Nysach tzn kiedy mozna się przekonać że działa Ja stawiam na zwykly ABS. A tak btw to dekodery VIN w necie bywaja srednio dokladne. Mi niektore dekodery podaja ze mam szyberdach, a poprzednia micra z 94 roku 4 poduszki :shock: Mozesz podac VIN na priv to postaram sie go rozszyfrowac :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Mozesz podac VIN na priv to postaram sie go rozszyfrowac :wink: Jak znasz jakiś link oprócz tego popularnego ruskiego to rzuć bo niech i inni skorzystają. Ja otrzymałem tak: Description: POWER - 84KW ENGINE - QG18DE TYPE ENGINE TRANS - 5-SPEED MANUAL TRANS AREA - CENTRAL EUROPE SPEC GRADE - EP2 TYPE BODY - 5 DOOR HATCH BACK Description: #BWAX- ABAG3-F/AIR BAG F/DRIVER+ASSIST MIROB-F/OUTSIDE PWR MIRROR-BODY CLR PWDW5-F/FR PWR WDWS, FR & RR FROM 200208 REGGL-F/POLAND SKIDC-F/4WHL ANTISKID Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Mozesz podac VIN na priv to postaram sie go rozszyfrowac :wink: Jak znasz jakiś link oprócz tego popularnego ruskiego to rzuć bo niech i inni skorzystają. On nie jest online :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 A co z rozszyfrowaniem tego co napisałem wyżej :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.