DINO Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 może ktos wie jak zdjąc z relingów tą osłone żeby dostac się do śrub Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Griszka Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 a dlaczego chcesz to zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 MYŚLE NAD ZAMONTOWANIEM TAM ANTENY OD CB RADIA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 a nie lepiej tzw. "dzwonek" przyczepić do tylnej klapy ?? bo ja właśnie jestem na etapie montażu CB w swojej primerce i jeszcze myślę i przymierzam co i jak.... ale to nie ten dział na gadki o CB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 teraz mam dzwonek i miałem poprzednio w sedanie no i sprawdza sie ale ma jedną wade jak otwierasz klape to antena ci tarabani po nadwoziu no i jeszcze jak masz otwarte drzwi i jakiś osobnik zasiądzie i je zamknie przytrzaskując antene i ty wtedy zamykasz klape :roll: :roll: :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest macallan Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 a czemu nie zamocujesz na relingu? sam myślę o CB i obserwuje gdzie ludzie mają pomocowane anteny. widziałem na relingu - na samym końcu i właściciwe takie zamocowanie w niczym nie przeszkadza, bo można zamocować belki, a na nich rowery czy box na narty i jest ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 moj sasiad ma w voyagerze na takiej poprzeczce miedzy relingami zamontowana antene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Jak zakładałem CB to kupiłem antenę na magnes, nie zdała egzaminu więc postanowiłem kupić taką mocowaną normalnie do nadwozia, wywaliłem antenę tą elekrtyczną a w jej miejsce zamontowałem antenę do CB 180cm, zasięg super (i kable elegancko schowane pod tapicerką). Za antenę do radia robi ogrzewanie tylnej szyby, przez kondensator oczywiście. Nie wiem jak jest w kombi mocowana antena radiowa ale z praktyki wiem że lepiej spisują się anteny, które mają bezpośrednie połączenie z nadwoziem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 skoro juz tu o tym piszecie... macallan, ja mam dzwonek zamontowany na prawej krawędzi tylnej klapy... fakt ze trzeba uważać tak jak pisze DINO, ale da sięz tym zyć Za antenę do radia robi ogrzewanie tylnej szyby, przez kondensator oczywiście. przecież tam jest antena (jako druga) PS. gdzie macie pomontowane CB ?? bo ja do tunelu środkowego od strony pasazera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 przecież tam jest antena (jako druga) Jaka antena, może o czymś nie wiem? PS. gdzie macie pomontowane CB ?? bo ja do tunelu środkowego od strony pasazera. Radyjko siedzi sobie pod regulacją nawiewów w tej półce nad popielniczką, tylko musiałem wyciąć jej tył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Jaka antena, może o czymś nie wiem? w tylnej szybie nad ogrzewaniem jes antena od radia - wygląda jak ogrzewanie ale to antena (jak masz ten schowek po prawej stronie to go otwórz i zobacz czy masz tam złączkę anteny - u mnie jest) Radyjko siedzi sobie pod regulacją nawiewów w tej półce nad popielniczką, tylko musiałem wyciąć jej tył. zdemontowałeś klapkę ?? o ten schowek chodzi ?? a gdzie masz głosnik ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts