Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Wymiana wkładu lusterka w P11

Guest sylwas
 Share

Recommended Posts

Jestem nowym użytkownikiem i nie wiem czy taki temat był poruszany ale zdarzyło się tak, że mam pęknięty wkałd lusterka(lewy) i chciałbym go wymienić, niestety nie wiem jak się do tego zabrać. Jeśli ktoś może udzielić informacji na ten temat ( lub podać link do stronki z takim tematem) będe bardzo wdzięczny.

No dobra jest tam coś opisane tylko tak chaotycznie że nic z tego nie rozumiem :shock: jeśli ktoś miałby ochote prosiłbym o napisanie krok po kroku jak się zdejmuje wkład ... podejrzewam że nie jest to zbyt skomplikowane ale nie chciałbym nic uszkodzić.

ostatnio zdejmowalem moje wklady bo mi nie grzeja i chcialem sprawdzic co jest grane, wiec po pierwsze odradzam ci to robic przy niskiej temp na dworze, bo plastiki kruche sa wtedy (tak ulamalem jeden uchwyt ale sie trzyma wszystko) - musisz delikatnie pociagnac dociskajac lustro w zewnetrzna strone (lewe w lewa, prawe w prawa) i puscic - wtedy powinno zejsc z zaczepow zewnetrznych (2) - lustro sie uchyli i zdejmujesz z zamocowania wewnetrznego (od strony okien) juz bezproblemu --> montaz w odwrotnej kolejnosci oczywiscie ;))

tak przy okazji - moze ktos wjmowal jakos te wklady grzejace - jak to zrobic - plastik wokolo jest na tyle sztywny ze chyba sie nie da tego wyjac??????? - trzeba kupic caly wklad lacznie z lusterkiem???

[ Dodano: 23 Lut 2006, 16:01 ]

dzieki za odpowiedzi - .............ale sie naczytalem..........

• 7 years later...

podobno sa zespolone z plytka grzewcza :) niedlugo bede wymianial lewy wklad

• Upvote 1

Normalnie jestes górnikiem miesiąca ;):)

Ale najważniejsze że pomożesz  :)

Plastik z płytką grzewczą? Nie. Szkło jest sklejone z grzałką. A szkło wyciąga i wkłada się nagrzewając plastik np opalarką. Tworzywo sztuczne ma "duży skurcz", i pod wpływem temperatury mocno zmienia wymiary.

Górnik, nie górnik. Dla nastepnych pokoleń info juz bedzie :D

No tak ,ja też czasami znajduje temat i zawsze ktoś coś pomoże ;)

• 3 weeks later...
Guest Czesiek 200

Mam pytanie jak wymienić wkład z mechanizmem sterującym? Czy muszę zdejmować tapicerkę drzwi? pomocy. ewentualnie poproszę jakiś link jak to zrobić

Edited by Czesiek 200