Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Dobra rada, dotyczy użytkowników Diesl'a

Ostek

Recommended Posts

Mój ojciec jest posiadaczem Renault Kangoo chyba 1.4 HDI , samochód nówka, przez okres ok 4 mc wszystko było ok, ale pewnego razu zaczęly się kłopoty tzn często paliła się kontrolka wtrysku i checkengine, samochód nie mioał kompletnie mocy, w ASO testowali diagnozowali, nic nie stwierdzili, tak było 3 razy, aż w końcu samochód ledwo co jeździł. Ojciec postanowił jeszcze raz odwiedzić ASO, panowie wzięli samochód do sprawdzenia i co się okazało opiłki metalu we wtryskach i filtrze paliwa. Zarządali faktur na paliwo"samochód na firmę" przedstawił wszystkie z LOTOS, ORLEN, SHell po dwóch dniach panowie stwierdzili wymianę zbiornika, przewodów, wtrysków pompy etc. ;) koszt pow. 12tysięcy ale uwaga na szczęscie na koszt Renault. UFF. Pan dyskretnie powiedział aby zawsze dodawać uszlachetniacza do diesel'a nie pamietam nazwy, ale raczej cos typu mixol :shock: . Tak więc mała przestroga, ropa albo coś z reanult jest z....bane. (chociaż stawiał bym na renault).

PS.

jak sie psuje auto i macie assistance, to nigdy nie podjeżdżaj do ASO sam, zawsze wzywaj ASSistance. Ojciec tego nie zrobił i nie dostał samochodu zastępczego.

Kolego wedługo moje wiedzy MIXOL to jest olej do DWUSUWÓW !!!!!!!!!!!!!!!

Dlatego napisałem coś w tym typie ale nie musi być koniecznie MIXOL !!!!!! Kolego :lol:

PS.

A więc tak nie jest to MIXOL na 100 % jest to napewno jakiś dodatek do Diesla

Sorry za wprowadzenie w błąd :P

Guest jasiu666

do diesla kiedyś wlewało się czasami mixolu... nawet teraz robią tak osoby, które jeżdżą na opale... Kolego... :wink:

... a robiło się to po to, by dbać o smarowanie pompy i wtrysków...

pozdr.

do diesla kiedyś wlewało się czasami mixolu... nawet teraz robią tak osoby, które jeżdżą na opale... Kolego... :wink:

... a robiło się to po to, by dbać o smarowanie pompy i wtrysków...

pozdr.

"BRAWO JASIU" :lol:

Ja też nic nie stosowałem i w te duże mrozy rozsadziło mi zaworek w pompie. Ciężko to przeżyłem, a właściwie to moja kieszeń :evil: , bo jakby tego było mało to niejako przy okazji komp z immobilizerem się rozprogramował. Zrobili, skasowali, a przedwczoraj uszczelka pod głowicą poszła się .... rozmnażać. Jak to mówią: nieszczęścia chodzą parami (niestety).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...