Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

problem z kierownica

Guest Vaiu
 Share

Recommended Posts

hey a wiec problem jest taki aby jechac prosto musze trzymac kierownice troche skreconą w prawo gdy trzymam prosto to samochod skreca lekko w lewo poza tym wszystko ok skrecanie itp geometria ok czy to mogla kierownica sie sprzesunać czy co ??

hey a wiec problem jest taki aby jechac prosto musze trzymac kierownice troche skreconą w prawo gdy trzymam prosto to samochod skreca lekko w lewo poza tym wszystko ok skrecanie itp geometria ok czy to mogla kierownica sie sprzesunać czy co ??

Raczej zbieznosc.

A mi znów pojawia sie coś takiego ze na suchym asfalcie skręca sie troszke ciezej w prawo. Zbiezność ustawiałem. Sprawdzali mi przednie zawieszenie i wyszło że jest ok na szarpakach. mimo to nie ma tego efektu jak jade po sniegu. Może ktoś ma pomysł ? pozdrawiam. Dziękuje za uwagi.

No bo siedzisz po lewej stronie to zawsze jest ciezej w prawa strone. Nawet promien skretu w lewo jest mniejszy

Tak to sobie tlumaczylem :wink: ale nie mialem pewnosci. Wielkie dzieki, bede spokojniejszy i skupie uwage na czyms innym bo w 15 letnim autku mozna zawsze co nieco do porobienia znalezc :lol:

Mam pytanko ile biora za ustawienie zbierznosci

30 zl za sprawdzenie 50-60 za ustawienie

umnie zbieznośc jest ok mozliwe ze wida opon jak na letnich bedzie tak samo to kierownice o kilka ząbkow dalej i luz mysle bedzie ;]

umnie zbieznośc jest ok mozliwe ze wida opon jak na letnich bedzie tak samo to kierownice o kilka ząbkow dalej i luz mysle bedzie ;]

A da się samemu przekreci kierownice bo u mnie tez lekko jest przekrecona w lewo? Co z poduszką? Pytam bo nigdy tego nie robiłem a jakos glupio by bylo gdyby poducha wybuchla od grzebania w kierownicy

Mam pytanko ile biora za ustawienie zbierznosci

30 zl za sprawdzenie 50-60 za ustawienie

Ja tak mialem w zeszlym roku przed przesiadka na letnie gumy. Po wymianie i wywazeniu wszystko wrocilo do normy. Generalnie wydaje mi sie, ze skoro kierownica nie byla sciagana i fabrycznie jest zalozona, to nie ma potrzeby jej przestawiac. Bardziej bym sie skupil na dobrym ustawieniu zbieznosci, w koncu trzeba likwidowac przyczyny a nie skutki ;-)

Guest Mathias1

Miałem tak kiedyś, sprawdź po kolei:

- ciśnienie w kołach (jak masz możliwość, to zmień gumy na inne - możesz pożyczyć całe koła, jak ktoś ma nissana)

- sworznie i tuleje wahaczy

- amortyzatorki

U mnie skończyło się na wymianie amorków, ale może zatrzymasz się gdzieś w połowie.

Jak nie odkręcałeś kierownicy i teraz jest krzywo, to nie należy jej przestawiać, tylko znaleźć przyczynę. Samo nie przeskoczyło.

pzdr