Guest kiciek Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Witam wszystkich! czy w Waszych N15 (sedan, wersja bez klimatyzacji) pokrętło od regulacji kierunku nawiewu (szyba/nogi/twarz) nie moze zostać ustawione max w lewo-tj. nawiew na twarz???/bo u mnie zatrzymuje się ("na skali") na położeniu nogi - choć poruszając je mozna znaleźć wszystkie ustawienia wyszczegółowione na skali... - to i tak jest to jakby zrobione nie do tej skali... ale moze tak ma być.? .... i czy nawiew "na szyby" puszcza także powietrze "na nogi"????? Dzieki z odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bort Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 Ktoś tam grzebał i źle to poskładał. Kiedyś przy tym grzebałem (pokrętło nie działało w ogóle) i też musiałem odpowiednio ustawić pozycję pokrętła - tyle, że teraz już nie pamiętam jak to robiłem. Może chodzić o to, że linka od sterowania dmuchawą spadła z jakiegoś zaczepu i przez to nie pracuje w takim zakresie jak powinna... Koniec tej linki można wymacać wkładając rękę pod deskę rozdzielczą od dołu po lewej stronie słupka (od strony kierowcy), na wysokości kieszeni radia. Jakbyś był z Wawy to mogę spróbować Ci z tym pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maciejwra Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 heheh mam to samo - nie dochodzi do konca, mozna przekrecić ale wraca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 a ja myslalem ze tak ma byc... :roll: no to jak sie zrobi cieplej to bede kombinowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Misiek_okecie Posted February 24, 2006 Share Posted February 24, 2006 u mnie konczy sie tuz przed maksymalnym obrotem w lewo, czuc ze sie blokuje ale nawiewy działają. W sunnym z tym miałem kłopoty, bo tam z tyłu takie ciagiełka były i sie łamały i wypadały, jak tu jest tak samo to trzeba boczek zdjąć, osłonke i tam łapą pogrzebać. P.S> to nie jest rudne, bo nawet ja to umiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.