Guest pawel_24 Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Mam pytanko zwiazane z zywotnoscia silnika w N 14 1.4 gaznik.Na swoim sunniaku mam przejechane 250tys.Wie ktos moze z praktyki o wiekszych przebigach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roshi Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 ja u siebie we wtrysku mam tez 250 tys. o nissanowskie japonskie silniki raczej nie musisz sie martwic. moj ojciec mial kiedys bluebirda i 0,5 mln zrobione jak sprzedawal. p.s. ktory masz rok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vaiu Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 ja mam 220 tys i jest wszystko ok najwazniejsze to kontrolowac plyny i wymieniac w czasie i bedzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 ja mam u siebie 270 tyśiączków i 1994 rok i jeszcze nic się n ie dzieje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Janek_A_S Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 ja mam u siebie 270 tyśiączków i 1994 rok i jeszcze nic się n ie dzieje 289 tys wszystko git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 no to licytacja kto ma więcej [ Dodano: 05 Mar 2006, 18:48 ] a jeszcze pytanko jak można sprawdzić czy mój jest wyprodukowany w japoni ?? :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Janek_A_S Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 to ja ide krecic aby wygrac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 no no tylko nie przesadź za bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roshi Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 a jeszcze pytanko jak można sprawdzić czy mój jest wyprodukowany w japoni ?? tutaj: http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ [ Dodano: Nie 05 Mar, 06 19:01 ] oj sorki, tu nie ma, ale powiedz jakie masz auto to moze my bedziemy wiedziec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 a jakich potrzebujesz informacji ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Janek_A_S Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 a jeszcze pytanko jak można sprawdzić czy mój jest wyprodukowany w japoni ?? tutaj: http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ [ Dodano: Nie 05 Mar, 06 19:01 ] oj sorki, tu nie ma, ale powiedz jakie masz auto to moze my bedziemy wiedziec Lub tu (po polsku) http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roshi Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 a jeszcze pytanko jak można sprawdzić czy mój jest wyprodukowany w japoni ?? tutaj: http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ [ Dodano: Nie 05 Mar, 06 19:01 ] oj sorki, tu nie ma, ale powiedz jakie masz auto to moze my bedziemy wiedziec Lub tu (po polsku) http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0100 no i sprawa zalatwiona . na ruskiej stronie nie podaje kraju pochodzenia, ale podaje takie info jak date produkcji (co do miesiaca) kolor nadwozia, tapicerki i inne takie detale a a tej polskiej mniej detali ale za to jest kraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 na stronie autobaza wyszło że japonia tylko że dziwny silnik wyszedł sr20de nie wiem co to oznacza, aha wersja na europę [ Dodano: 05 Mar 2006, 19:19 ] na rumuńskiej wyszła prawda z tego co widzę zgadza się kolor silnik skrzynia tylko nie rozumiem tych oznaczeń proszę o wytłumaczenie ****B 4 SPEAKER ***A* POWER STEERING **F** POWER CONTROLED DOOR MIRROR *C*** 5-1/2JJ*14 STEEL WHEEL FOR FULL- *C*** COVER & TIRE 175/65 HR 14 & 14INCH- *C*** FULL COVER C**** AUTO DOOR LOCK & POWER WIND [ Dodano: 05 Mar 2006, 19:21 ] już wiem sorki za kłopot człowiek czsami nie myśli i nie patrzy dokładnie a tu wszystko jest napisane hahaha ale mnie zamuliło dzisiaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roshi Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 ****B 4 SPEAKER 4 glosniki ***A* POWER STEERING wspomaganie (chyba) **F** POWER CONTROLED DOOR MIRROR el lusterka *C*** 5-1/2JJ*14 STEEL WHEEL FOR FULL- wymiar stalowego kola *C*** COVER & TIRE 175/65 HR 14 & 14INCH wymiary opony *C*** FULL COVER pelna oslona/nakladka (chyba chodzi o kolpak) C**** AUTO DOOR LOCK & POWER WIND automatyczne zamykanie drzwi & elektryczny wiatr?????? (chyba chodzi o el szyby) i jak moj angielski??? ale tak na powaznie to sa profesjonalizmy wiec ciezko stwierdzic [ Dodano: Nie 05 Mar, 06 19:27 ] już wiem sorki za kłopot człowiek czsami nie myśli i nie patrzy dokładnie a tu wszystko jest napisane hahaha ale mnie zamuliło dzisiaj oj to niepotrzebnie wyterzalem umysl :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 niestety brakuje jednej rzeczy kołpaczków ale to mały szczegół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest roshi Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 tak w ogole to przepraszamy za kilka of topow :oops: :oops: Łukasz - jakim nissanem masz te 270 tys.??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁukaszStrocen Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 sunny n14 z1994 roku 1.6 16v niedawno kupiłem od znajomego który jeździł tym autkiem od 1997 roku ( starszy pan inżynier) mam nadzieję że nie będę miał z nim wiele kłopotów do niedawana miałem omegęA 2.6 litra ale strasznie dużo paliła i musiałem się pozbyć ale też nie narzekałem na nią nic się nie psuło zobaczymy jak będzie z tym mam nadzieję że looxx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Skwarek Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Siemanko Ja mam Sunke 1.4LX sedan N14 i ma przebiegu 34000km!!! i chyba naprawde tyle ma bo nie widac poniej więcej.Kupilem ją od emeryta z zachodu Mam pytanie czy cos przy tym przebiegu trzeba wymienic?? Olej byl wymieniany niedawno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kicek Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Nissan Sunny N14 1.4 16v gaźnik 500.000km, wymieniane sezonowo- świece oleje filtry Łańcuch jest fabryczny nigdy nie dotykany, silnik nie pije oleju, pracuje bardzo cicho.... Skrzynia, zawias, tarcze i bębny wymienione w 2003 roku... Jak sie dba to się ma :wink: Gdyby auto nie było bite z każdej strony to pewnie i lakier był by ori :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eden Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 420 tys km ale w sunny diesel 2.0D ;-)) chodzi jak złoto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukas.nis Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 silniki w naszych nissanach są prawie niezniszczalne(oczywiście trzeba dbać,dbać i jeszcze raz dbać i jeżdzić rozsądnie (nie znaczy wolno) przebiegi rzędu 300-400tyś. w suniakach to normalka.osobiście widziałem sunnego z przebiegiem 480 tyś. i jeżdzi :grin: Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest --Mlody-- Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 SiemankoJa mam Sunke 1.4LX sedan N14 i ma przebiegu 34000km!!! i chyba naprawde tyle ma bo nie widac poniej więcej.Kupilem ją od emeryta z zachodu Mam pytanie czy cos przy tym przebiegu trzeba wymienic?? Olej byl wymieniany niedawno. Nic nie wymieniaj oprocz bierzących plynow . . .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts