Guest kmich76 Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Znanym jest fakt, że N16 jest "przyciężkawa" i 1.5 ciężko pracuje na jakiekolwiek przyspieszenie. Tym niemniej zastanawiam się, dlaczego P12 z takim samym silnikiem (QG18), ma .....lepsze parametry :shock: Na papierze oczywiście, ale podają że zarówno V max jest większe (o 2 km/h), jak i spalanie mniejsze o 0,1 l. O co tu chodzi :roll: :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pron! Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Może aerodynamika Albo inne przyrządy pomiarowe, bo takie rożnice to rzeczywiście tylko na papierze. Swoja drogą, jak by tak N16 ważyła z 1100kg to by się o wiele przyjemniej śmigało. Ale za to jest bezpieczniejsza...przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Misiek_okecie Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 hmm a dlaczego w almerach gti jest 140Km a w primach 150?? Pewnie kwestia podzespołów pozostałych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest AdaSch Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Ale za to jest bezpieczniejsza...przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę. :wink: Jest bezpieczna. Widziłem, almę która wpadła w poślizg walneła w kilka aut i generalnie była całkowicie rozbita tak jak inne auta, Alsolutnie nikomu w almie się nic nie stało. Po za tym już waliłem almą w 206 i byłem zszokowany. Poleciały mi chyba podłużnice, maska, chłodnica, maska i zderzak. Swiatła NIE były uszkodzone. 206 posiągnąłem do tylnej osi a na doadatek to było kombi. Rozwalony dach podłoga nadkola i kilka innych. Także jest czym walić Co ciekawe absolutnie wymieniają wszystkie elementy na nówki, nic nie klepią i tyle. P.S. n15 ma bodajże 0,5 gwiazdki w testach więc lepiej tym nie walić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 P.S. n15 ma bodajże 0' date='5 gwiazdki w testach więc lepiej tym nie walić.[/quote'] JA proponuję wogóle nie walić... można zabić nie tylko siebie... głupota do kwadratu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.