Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Reflektory i lampy micra k11 TUNING

Guest Jorgus
 Share

Recommended Posts

Guest Jorgus

Witam

Czy ktos sie orientuje gdzie mozna zdobyc reflektory jakies inne niz seryjne?

Moze jakies soczewki albo xenony? :twisted: hehe

To samo pytanie jesli chodzi o lampy tylne?

Z gory mowie ze nie chodzi mi o tylne lampy z bialym kloszem - mam bardziej na mysli lexus style. :twisted:

Witam

Czy ktos sie orientuje gdzie mozna zdobyc reflektory jakies inne niz seryjne?

Moze jakies soczewki albo xenony? :twisted: hehe

To samo pytanie jesli chodzi o lampy tylne?

Z gory mowie ze nie chodzi mi o tylne lampy z bialym kloszem - mam bardziej na mysli lexus style. :twisted:

Ksenonow i soczewek do przodu nie uswiadczysz, chyba ze samorobki.

Azja ma kilka odmian tradycyjnych lamp, o roznej konstrukcji wewnetrznej, przyciemniane itp,

Co do tylu to pozostaje Azja :mrgreen: tam odmian lampek bylo naprawde sporo.Klikać

Ale to raczej nieoplacalne ciagnac lampy z japonii albo tajwanu.

A typowych lexus lookow (zwanych przez niektorych zlosliwcow gej-lookami :D ) nie uswiadczysz.

Z niefabrycznych lamp tylko te biale.

Guest Jorgus

:twisted: Czyli pozostaje mi wdupczyc jakos swiatelka z golfa 3 z ringami i dopasowac blachy :twisted:

a tyl przyciemnic albo zrobic caly na czerwono :twisted:

(apropos - nie wiecie ile i jakie rozmiary sa DIODY LED do podswietlenie stacyjki i konsoli srodkowej? k11 ofkorz :twisted: )

Guest chstr

Chyba jestem jakiś inny bo jak dla mnie to lexus style to największa wiocha z możliwych.

Osobiście najbardziej podobają mi się lampy białe na allegro za 299zł ale jak pisał filipfm

nie mają homologacji no i przy stracie jednej ciężko będzie dostać drugą.

• 2 months later...
  • 5 months later...

zgadza sie bi-xenony badz xenony mozn asobie zrobic. dajesz lampy polerują ci i wkładaja soczewke z zyroskopami itd.... troche drogo

co do tylych to na allegro sa w sprzedazy za 200zł biała odmiana tylnych lamp ale z zastrzezenim ze nie maja homologacji bo azjatycke...

ja z kolei aby cos sobie odmienic w lampach amowilem nowy komplet przednich (refresz heheh) za 200zł powiem szczerze ze roznica byla powalajaca w oswietleniu drogi..

z tylu zas zakładam jedną lampe od wersji angielskiej i swiatlo cofania przekladam na dolna czesc zderzaka (albo przeciwmieglne zaadoptuje od 206-tki.... jeszcze nie wiem)

ps jak wiadomo wersja angielska ma lustrzanie odbite swiatał (przeciwmieglne i wsteczne)

dzisiaj wymienialem postojowki ...i musze to napisac ... co za #$%@^ $#%$#% $%^^& zaprojektowal reflektor zeby postojowki wymieniac przez otwor od zarowek !!!! 15 min mi to zajelo ... + 20 min na wyciagniecie zarowki ktora mi przy okazji wpadla do reflektora i wyjsc nie chciala..... :028: :!!:

coyot heheh ja mialem 2 komplety reflektory i w kazdym inaczej byla postojowka ale w kazdym wyciagalo cie calosc na zewnatrz w tym modelu co mam to poportostu sie ciagnie za kabelek i gniazgo z zarowka wychodzi w poprzednim trzebyylo calos przekrecic o 45 stopni i tez wychodzilo .. w szoku jestem ze musisz wymieniac przez otwor od h4 :o