Guest Misiek_okecie Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Dzis zauwazylem w garazu ze na podlodze, pod silnikiem, po srodku mniej wiecej robia sie czarne plamy jakby olej, plamy nie sa duze ale i tak mnie martwia. Co to moze byc?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 proponuję sprawdzić połączenie skrzynia-silnik a nawet półosie-silnik u mnie występowałe ta druga "opcja" (przez chwilowy brak właściwego symeringu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek-ol Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 proponuję sprawdzić połączenie skrzynia-silnik a nawet półosie-silnik u mnie występowałe ta druga "opcja" (przez chwilowy brak właściwego symeringu) Chyba półosie-skrzynia :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Chyba półosie-skrzynia no... :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest qbas Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 A ja miałem uszkodzony Siemering w chłodnicy oleju, ale to przy N16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mario_k3 Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Przyczyna może być różna i żeby jednoznacznie to ustalić trzeba obejżeć silnik od spodu. U mnie np. przyczeną małego wycieku był czujnik oleju. Rozszczelniła się część plastikowa w tym czujniku. żeby to sprawdzić trzeba niestety na podnośnik z autkiem. Przy większych przebiegach może to być simering na wale. Powodzenia w poszukiwaniach. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Misiek_okecie Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 simering do zrobienia, mieliscie racje. dzieki!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MacKo Posted March 12, 2006 Share Posted March 12, 2006 który? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.