Guest Alpin Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Witam wszystkich. Czy wymieniał ktoś z Was łożysko górnego mocowania amortyzatora? Zastanawiam się nad zamiennikami, ale dotychczas znalazłem tylko do Micry. Taka mała część zaraz pod kielichem amortyzatora wyceniona w ASO na 350zł Objaw: Skrzypienie i piszczenie podczas obracania kierownicą + skokowy ruch obrotowy całej kolumny McPhersona. Pozdrawiam, Bartek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest walut Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 wymieniałem ale nie w almerze tylko w sunny . Jest tak samo tylko mnie kosztowało 200. Zamiennika nie znalazłem. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alpin Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Dziękuję, znalazłem zamiennik firmy SACHS w cenie, uwaga.... 91zł. Zamontowałem i wszystko jest ok. Pozdrawiam, Bartek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 zostaw namiary na tą firmę no i napisz coś o swoim samochodzie co to za alma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alpin Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Część firmy sachs sprowadziłem poprzez mały sklepik z częściami. Wiem, że ów sklep sciągnął ją z hurtowni hart: http://www.hartphp.com.pl/. Samochód: Nissan Almera N15 '97 sedan 1,6 SLX. Pozdrawiam, Bartek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest raVonline Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 heh, mam dokladnie to samo.. ciekaw jestem czy do mnie sie uda kupic zamiennik..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Niestety ale Cie zmartwię bo do N16 nie ma jeszcze zamienników ale w ASO samo łożysko kosztuje 150zł tylko, że zalecana jest wymiana całej poduszki (konsultowałem to z kilkoma warsztatami) i wtedy dochodzi jeszcze jakies 180zł za gumowy element (gniazdo) w który wkładane jest to łozysko a i plus robocizna w ASO 150zł. Ceny te dotycza jednej strony Można zrobić taniej czyli tylko kupić części w ASO a zrobić gdzie indziej tylko, że wtedy ewentualną gwarancję na części pewnie szlag trafi bo każda ze stron zrzuci odpowiedzialność na drugą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest raVonline Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 dzisiaj mechanik nasmarował i czyms popsikał - teraz juz nie skrzypi - zobaczymy na jak dlugo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marb Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Proszę napisz czy rozbierał przód i wyciagał amortyzator i ile za to wziął? U mnie niestety są wybite poduszki więc nie moge iść na skróty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest raVonline Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Marb, nie wiem czy rozbieral czy nie - nie bylo mnie przy tym.. nie wiem takze ile to kosztuje bo ja mialem to przy okazji za free Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radostix Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Witam, Mam podobny problem skrzypienie wydaje mi się że dochodzi z przednich kół przy bardzo wolnej jezdzie (5-10 km/h) i skreconej kierownicy (np. wyjazd rano z parkingu). Po kilku set metrach albo po kilku hamowanianiach skrzypienie znika. Powyżej 40 km/h skrzypienia wogóle nie słychać. Co to może być? hamulce, zawieszenie? Pozdrawiam Radek ps Almera 135 kkm 1.4 '98 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted September 10, 2006 Share Posted September 10, 2006 Dziękuję,znalazłem zamiennik firmy SACHS w cenie, uwaga.... 91zł. Zamontowałem i wszystko jest ok. Pozdrawiam, Bartek Alpin masz jakieś pudełko z tego zamiennika albo numer tej części od SACHS-a :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Alpin Posted September 12, 2006 Share Posted September 12, 2006 Alpin masz jakieś pudełko z tego zamiennika albo numer tej części od SACHS-a :?: Niestety, wyrzuciłem Pozdrawiam, Bartek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomczakos_pk Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Witam, Numer lozyska to 54325-4M500. Pozdrawiam Tomek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts